Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Sikhartovci roztlieskali tribúny na Slovakia Ringu

Tuesday, 22. 08. 2023 - 17:37, Miroslav Majláth   

Sikhartovci roztlieskali tribúny na Slovakia Ringu

RS Team spoločne s bratmi, Simonom a Matejom Sikhartovcami predviedli divákom Veľkej ceny Slovenskej republiky dokonalú show za ktorú si vyslúžili potlesk na všetkých tribúnach.

 

Tibor Szabosi;asf70835-3.jpg

Simon a Matej sedlajú pri pretekoch automobilov na okruhu rovnaké vozidlá Mazda MX5 Cup. Na Slovakia Ringu v rámci podujatia OMV MaxxMotion Veľká cena Slovenskej republiky 2023 predviedli dokonalé preteky, pri ktorých doslova dvíhali divákov zo sedačiek na všetkých tribúnach. Neustále striedanie pozícií vo vedení v pretekoch bolo nádherným vyvrcholením podujatia na jedinom pretekárskom okruhu na Slovensku.

Tibor Szabosi;asf72362-1.jpg

Poďme sa však pekne po poriadku pozrieť na to, čo sa vlastne na Slovakia Ringu počas uplynulého víkendu dialo. Po už tradičných voľných jazdách a preberaniach prišlo v sobotu aj na kvalifikáciu. V tej prvej dominoval mladší Matej, ktorý si zároveň vyslúžil Pole Position do prvých pretekov. V nich nakoniec skončil na druhom mieste za svojim bratom Simonom.

Tibor Szabosi;asf72335-2.jpg

„Urobil som niekoľko chýb, ktoré ma pripravili o víťazstvo. Simona síce následne trochu pribrzdili jazdci ktorých sme dávali o kolo, ale už bolo neskoro. Nevadí, dnes je to druhé miesto, verím však, že zajtra to bude lepšie,“ povedal Matej Sikhart po prvých pretekoch.

Tibor Szabosi;asr61033-7.jpg

Simon sa tak tešil nakoniec z víťazstva v prvých pretekoch.

„Nakoniec sa mi to podarilo podľa mojich predstáv. V poslednom kole síce preteky trochu zdramatizovali jazdci ktorých sme predbiehali o kolo. Ale v tomto neskutočnom teple to bolo doslova trápenie,“ doplnil sobotňajší víťaz Simon Sikhart.

Tibor Szabosi;asr61061-8.jpg

Po sobotňajších pretekoch ešte diváci na tribúnach netušili, že v nedeľu zažijú ešte dramatickejšie preteky. V nich prebiehal medzi Simonom a Matejom doslova bratovražedný súboj, keď si vzájomne dokázali počas každého kola vzájomne vymeniť pozície aj tri-štyrikrát. Súboj dokonca pokračoval aj po momente, keď pri nájazde do posledného kola pretekov Simona zavrel jeden z pomalších jazdcov. Simon vyletel mimo trať a iba vďaka jeho rozvahe nerozbil Mazdu o zvodidlá. Matej v tomto momente síce získal náskok tri a pol sekundy, ten však Simon veľmi rýchle stiahol a nakoniec prehral o dĺžku kapoty Mazdy.

Tibor Szabosi;asr61027-5.jpg

„Bohužiaľ, niektorí jazdci asi nepozerajú do spätných zrkadiel, ale aj to je motoršport. Mňa to skoro stálo haváriu a rozbité auto, ale našťastie som to ustál. Dal som do toho všetko, ale kúsoček chýbal. Bratovi gratulujem k víťazstvu,“ zhodnotil Simon v cieli druhých pretekov.

Tibor Szabosi;asr61057-10.jpg

Víťazstvo v nedeľu patrilo mladšiemu z bratov Sikhartovcov, čiže Matejovi.

„Bola to veľká sranda. Takto vyzerá pretekanie a ja som rád, že sme to prítomným divákom ukázali naplno. Som rád, že to dnes vyšlo,“ uzavrel Matej Sikhart.

Tibor Szabosi;asr61037-7.jpg

RS Team, ako aj bratov Sikhartových teraz čaká niekoľko voľných víkendov a následne štart na okruhu Zandvoort v Holandsku.

Miro Majláth

asr61876-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri