Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

BRP MOTORSPORT to na Cene Slovenska rozbalil s Maťom Homolom

Tuesday, 22. 08. 2023 - 11:10, Miroslav Majláth   

BRP MOTORSPORT to na Cene Slovenska rozbalil s Maťom Homolom

S dvojtýždňovým odstupom sa opäť predstavil na pretekoch aj bratislavský BRP MOTORSPORT, v tomto prípade v rámci OMV MAXXMOTION Veľkej ceny Slovenskej republiky na Slovakia Ringu.

 

Tibor Szabosi;asr62464-8.jpg

Tak ako na Jankovom vŕšku, aj na Slovakia Ringu nasadil BRP MOTORSPORT do akcie obe vozidlá Hyundai i30 N. Do toho silnejšieho, čiže špecifikácie TCR, sa v tomto prípade posadil okruhový špecialista a tohtoročný víťaz seriálu TCR Eastern Europe Matej Homola, v druhom vozidle Hyundai i30 N debutoval Viktor Mráz.

Tibor Szabosi;asf71770-3.jpg

V pláne bolo odjazdiť oba šprintové preteky. Na ich štart sa dvojica jazdcov postavila presne podľa už spomínaného rozdelenia, čiže Homola s Hyndai i30 N TCR a Mráz s Hyundai i30N. V prípade Viktora Mráza išlo o úplne prvé preteky v živote, čiže plán bol veľmi jednoduchý. Absolvovať čo možno najviac kôl, nesledovať výsledky a hlavne doviezť auto celé až do cieľa pretekov, čo sa aj podarilo.

Tibor Szabosi;asf71262-2.jpg

„Mne sa podarilo splniť dávny sen, bol to pre mňa najkrajší, ale zároveň aj najťažší víkend v živote. V aute bolo asi sedemdesiat stupňov, takže to bolo veľmi ťažké, ale dal som to a som spokojný. Veľká vďaka patrí BRP MOTORSPORT za to, že som tu tento víkend mohol byť v pozícii jazdca,“ zhodnotil Viktor Mráz svoj debut.

Tibor Szabosi;asf72004-2.jpg

U Maťa Homolu to bolo iné. Oproti nemu na štartovom rošte v tomto prípade nestáli iba vozidlá špecifikácie TCR, ale aj omnoho silnejšie D5, či D4 – GT3. Takže Maťo mal čo robiť. A svoju prácu odviedol veľmi dobre, keď po sobotňajších pretekoch bral víťazstvo v triede D4-TC a sedemnáste miesto absolútneho poradia. Podstatnejšie však bolo, že za svojim chrbtom nechal množstvo podstatne silnejších vozidiel. V nedeľu, druhé šprintové preteky dopadli navlas rovnako ako prvé.

Tibor Szabosi;asr62470-10.jpg

„My sme sa sem prišli hlavne zabaviť, zajazdiť si a potešiť divákov. Jednoducho s týmto autom sa bojovať proti GT-čkam nedá, to bolo jasné už vopred. Odviedli sme však svoju robotu dobre o čom hovoria aj výsledky. Hlavne som rád, že sme sa mohli po dlhej dobe ukázať domácim fanúšikom,“ zhodnotil Matej Homola po šprinte.

Tibor Szabosi;asr62557-3.jpg

V rámci pretekov Endurance, čiže vytrvalostných, sa obaja jazdci predstavili divákom na vozidle Hyundai i30 N a TCR-ko ostalo stáť v boxe. Chalani nezaváhali ani v týchto pretekoch, keď im v cieli patrilo v triede TC-3500 tretie miesto a v absolútnom poradí opäť sedemnáste.

Tibor Szabosi;asr62467-7.jpg

„Ja som bol veľmi milo prekvapený ako to Matej a Viktor zvládli. Šprintové preteky dopadli presne tak ako som si predstavoval, ale prekvapili ma vo vytrvalosti. Treba si totiž uvedomiť, že Hyndai i30 N, v ktorom sa obaja vystriedali, navonok síce vypadá ako TCR, no vznikol v našej dielni z civilného auta. Nie je tam upravovaný motor, ani prevodovka. Chlapci s ním jazdili za TCR-kami iba pár sekúnd na kolo. Čo ma ale najviac teší je, že auto všetko vydržalo a nemalo problém ani s tými vysokými teplotami, ktoré počas celého víkendu vládli. Som skutočne nadmieru spokojný, ďakujem samotným jazdcom, ale aj mechanikom a vlastne všetkým, ktorí nás akoukoľvek formou podporili. Dúfam, že si to niekedy v budúcnosti opäť vyskúšame v podobnej zostave,“ povedal na konci víkendu Milan Pokorný, jeden zo šéfov BRP MOTORSPORT Teamu.

Tibor Szabosi;asr62400-10.jpg

Kde a kedy BRP MOTORSPORT uvidíme opäť na pretekoch v tomto momente netušíme, ale akonáhle sa tak stane, určite vás o tom budeme informovať.

Tibor Szabosi;asf79835-1.jpg

Miro Majláth

Tibor Szabosi;asf74151-6.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri