Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Sandell trénuje na cyklistických pretekoch, jeho navigátor chce dokončiť sezónu do tretieho miesta

Friday, 12. 08. 2011 - 13:58, Katarína Ďurecová   

Sandell trénuje na cyklistických pretekoch, jeho navigátor chce dokončiť sezónu do tretieho miesta

Švédsky jazdec Patrik Sandell si prestávku medzi jednotlivými rally vyplnil dosť netradične - zúčastní sa cyklistických pretekov vo svojom rodnom Švédsku. Jedná sa o preteky s dĺžkou 90 kilometrov CykelVasan, ktoré sa idú na rovnakej trati ako celkom známe zimné preteky v behu na lyžiach s názvom Vasaloppet. Na preteky je prihlásených zhruba 8000 ľudí a Sandellovým cieľom je vylepšiť si svoje osobné maximum z minulého roku, kedy trať zvládol za 3 hodiny a 27 minút a skončil tak 22-hý vo svojej kategórii.

Tibor Szabosi;co8c0166-3.jpg

„Mojim cieľom je zlepšiť môj výkon z minulého roku a ak čas bude dostatočný, tak sa i posunúť na lepšiu celkové umiestnenie ako bonus. Počas tréningu som najazdil okolo 1500 kilometrov, čo je viac, ako minulý rok, takže by svoj čas trochu vylepšiť", hovorí 29-ročný Sandell, ktorý dúfa, že mu tréning a účasť na cyklistických pretekoch pomôže i v rally - najbližšie ho čaká Barum Rally Zlín: „Pre mňa ako rally jazdca je to skvelá letná príprava, pretože je to fyzicky náročné a zároveň pri tom musíte robiť tie správne rozhodnutia o tej najlepšej stope, hľadať brzdné body a dávať si pozor na kamene a diery na trati. Je to perfektný tréning pre vašu telesnú kondíciu i pre váš mozog", zakončuje Sandell.

Tibor Szabosi;co8c1009-3.jpg

Sandellov spolujazdec Staffan Parmander sa medzi časom vyjadril o celej sérii IRC, ktorá podľa neho zlepšuje Sandellove jazdecké kvality: „Je tam silná konkurencia a odlišné prostredie a to je presne to, čo Patrik Potrebuje. Do konca sezóny ostáva ešte veľa rally, takže nikto nemôže brať nič ako isté. Je to dlhý a ťažký rok a rád si myslím, že na jeho konci môžeme byť v top 3", vyjadril sa Parmander. Vzhľadom na to, že po troch absolvovaných kolách je táto posádka na jedenástom mieste v celkovom hodnotení zo ziskom 14-tich bodov a na druhé, respektíve tretie miesto, o ktoré sa delia Jan Kopecký a Freddy Loix stráca bodov 56, tak je toto vyhlásenie prinajmenšom veľmi optimistické. Sandell sa tento rok objaví v IRC ešte na štyroch podujatiach.

Tibor Szabosi;co8c0235-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri