Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

122 prihlásených na Barum Rally, z toho 29 S2000!

Tuesday, 16. 08. 2011 - 11:16, Katarína Ďurecová   

122 prihlásených na Barum Rally, z toho 29 S2000!

Na siedmom podujatí tohtoročného kalendára IRC sa zíde skutočne veľká konkurencia. Barum Rally Zlín privíta až 122 posádok, z ktorých 29 bude štartovať za volantom rally špeciálu kategórie S2000.

Polovicu zo všetkých S2000 špeciálov bude tvoriť domáci špeciál Škoda Fabia S2000. S ňou sa v Českej republike predstaví líder priebežnej klasifikácie IRC Juho Hänninen, jeho tímový kolega a zrejme najväčšie domáce želiezko v ohni - víťaz tejto rally z pred dvoch rokov Jan Kopecký a taktiež i obhajca minuloročného prvenstva Freddy Loix. Ďalej to bude Nór Andreas Mikkelsen, Švéd Patrik Sandell, Ír Robert Barrable, mladý Estónec jazdiaci tento rok najmä v SWRC Karl Kruuda; po prestávke sa na trate IRC vráti i Toni Gardemeister. Na tratiach v okolí Zlína sa ďalej predstaví i dvojica nemeckých jazdcov Matthias Kahle a Mark Wallenwein a taktiež i domáci jazdci Roman Kresta, Antonín Tlusťák, Roman Odložilík a Tomáš Kostka, ktorí môžu doma zamiešať kartami.

Lukáš Zásměta;p1490240.jpg

Siedmimi posádkami bude na Barum Rally v kategórii S2000 zastúpená značka Peugeot. Za volantom 207 S2000 uvidíme Francúza Bryana Bouffiera, mladého Belgičana Thierryho Neuvilla, Brita Guya Wilksa i Taliana Lucu Bettiho. Na štarte sa objaví i dvojica skúsených českých pretekárov Pavel Valoušek a Josef Peták, slovenským želiezkom v ohni bude Lukáš Lapdavský.

Štvorčlenné zastúpenie bude mať v kategórii S2000 Ford. S Fiestou RS S2000 nastúpi dvojica Poliakov Michal Solowow a Maciej Oleksowicz, ďalej Ukrajinec Oleksii Tamrazov a i mladý írsky talent, ktorý tento rok preteká i vo WRC Academy, Craig Breen.

Dve autá nasadí i továrny Proton. Za volantom Nie Satrie S2000 sa ako je tento rok obvyklé posadia Giandomenico Basso a PG Andersson. Okrem toho sa na českých tratiach predstavia i dve pomerne neobvyklé S2000 špeciály; s Volkswagenom Polo S2000 nastúpi maďarský pretekár László Vizin, s Toyotou Corollou S2000 sa predstaví domáci Karel Macek.

Radek Vojtěchovský;img-1746-1.jpg

Na štarte sa objavia i tri autá špecifikácie R4. Václav Pech a Jaroslav Orsák sa predstavia s Mitsubishi Lancerom Evo IX R4, so Subaru Impreza R4 nastúpi Japonec Fumio Nutahara.

Z ďalších zaujímavých mien a rally špeciálov je treba spomenúť napríklad Todora Slavova, ktorý minulý rok predvádzal veľmi zaujímavé výkony v JWRC, mladého Estónca Martina Kangura, domáceho Jana Černého, ktorý tento rok bojuje medzi jazdcami WRC Academy, lídra priebežnej klasifikácie dvojkoliek v IRC Francúza Jeana-Michela Raaouxa, či jeho krajana Roberta Consaniho, ktorý sa predstaví so zaujímavýn modelom Renault Megane RS N4. Slovenských jazdcov je na štarte päť - okrem Lukáša Lapdavského to sú ešte Martin Kočí, Marek Špavelko, Roman Grendel a Pavol Nagy. Zbytok štartového pola tvoria poväčšine rôzne známejšie i menej známe české posádky.

Kompletnú štartovú listinu si môžete pozrieť tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri