Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rosina opäť víťazne, tentoraz v rely

Monday, 20. 11. 2023 - 19:58, Public relations   

Rosina opäť víťazne, tentoraz v rely

Počas ostatného víkendu Štofi potvrdil povesť jedného z najlepších slovenských pilotov vôbec, keď dokázal, že vie víťaziť nielen na okruhoch, ale aj na rely súťažiach.

 

T. Szabosi;jm1a6350.jpg

Úspešného Púchovčana sme si zvykli vídať najčastejšie na okruhoch, no príležitostne si rád zajazdí na motokáre, či v kokpite súťažného rely špeciálu. Aktuálne využil príležitosť odštartovať na Auto Show, ktorá sa už tradične jazdí na záver slovenskej rely sezóny na Slovakia Ringu.

T. Szabosi;jm1a0242-1.jpg

„Je to pekná príležitosť stretnúť sa s inými slovenskými pretekármi a popritom si aj dobre zajazdiť,“ vraví Štefan Rosina, pre ktorého to bol už ôsmy štart na tomto podujatí.

T. Szabosi;jm1a7113.jpg

„Tentoraz sa naskytla príležitosť vyskúšať si modernú techniku Škoda Fabia Rally2 evo a tak som neodolal. Už som jazdil na Škode Fabii R5 aj Škode Fabii WRC. Vždy je to výzva, no ja mám výzvy rád.“ Na sedadlo spolujazdca sa tentoraz vedľa Štofiho posadil šéf spoločnosti Entry Engineering a veľký milovník autošportu, Pavel Paickr. Obaja si užívali čisté pretekanie, ktoré je tradičnou bodkou za súťažnou sezónou na Slovensku.

T. Szabosi;asf73130-2.jpg

Na Slovakia Ringu sa tentoraz zoradilo na štarte viacero silných štvorkoliek so skúsenými pretekármi, ktorým dominoval sedemnásobný absolútny majster Slovenska v rely a úradujúci trojnásobný šampión Poľska Grzegorz Grzyb. Jazdilo sa päť rýchlostných skúšok a už v tej prvej sa do čela dostal Grzyb štartujúci na najmodernejšej Škode Fabia RS Rally2. Rosina zaostal niečo cez šesť sekúnd. V nasledujúcej druhej rýchlostnej skúške sa však situácia otočila a vedenie prevzal slovenský pretekár.

T. Szabosi;jm1a9890-1.jpg

Na treťom úseku vrcholil súboj, keď obaja piloti zajazdili navlas rovnaký čas! Zvyšne dve rýchlostné skúšky však Rosina dokázal vždy tesne Grzyba poraziť a v cieli sa zaslúžene radoval z premiérového víťazstva na týchto pretekoch.

T. Szabosi;jm1a6383.jpg

„Bol to parádny súboj a myslím si, že sme si to všetci patrične užili. Vyšantiť sa takto na trati v závere sezóny je super. Víťazstvo k tomu je už len sladkou čerešničkou na torte. Je to pekná bodka za sezónou,“ neskrýval radosť Štofi Rosina.

T. Szabosi;asf75874-4.jpg

Najúspešnejší slovenský okruhový pretekár, ktorý dokázal zvíťaziť v podniku Majstrovstiev sveta FIA GT1, či sériách ako Porsche Supercup, International GT Open, jazdí v posledných sezónach ako továrenský pilot KTM v európskej sérii vozidiel GT2. Výrazným dielom sa podieľal sa na vývoji skvelého vozidla KTM X-Bow GT2 s ktorým by sme ho mali znova uvidieť na štarte aj v sezóne 2024. Tá začína písať novú kapitolu prvý aprílový víkend na francúzskom okruhu Paula Ricarda neďaleko Le Castelled.

T. Szabosi;jm1a0250-1.jpg

T. Szabosi;jm1a7294.jpg

T. Szabosi;asf73143-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri