Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Ricciardo porazil Mercedesy!

Saturday, 28. 05. 2016 - 16:23, Ľuboš Kašický   

Ricciardo porazil Mercedesy!

Najdôležitejšiu kvalifikáciu sezóny vyhral premiérovo Daniel Ricciardo a do zajtrajšej GP Monaka vyštartuje z pole position.

Na úzkom mestskom okruhu je kvalifikácia mimoriadne dôležitá a tak sa čakal veľký súboj o pole medzi Hamiltonom a Rosbergom. Rosberg tu už dvakrát kvalifikáciu vyhral a premenil na víťazstvo. Hamilton vlani po pole viedol takmer celé preteky, no v závere takticky chyboval a víťazom sa znova stal Rosberg. Pri prevahe mercedesov sa čakalo, že o polemanovi sa rozhodne aj teraz práve medzi touto dvojicou.

q-ham.jpg

V závere kvalifikácie sa však zrodilo veľké prekvapenie, keď prekvapivým víťazom sa stal Austrálčan Ricciardo na monoposte RedBull-TAG Heuer! Najprv mal Lewis Hamilton už pri výjazde do Q3 nejaké problémy s elektronikou a mechanici ho museli z pit lane vrátiť do garáže. Po piatich minútach vyrazil Angličan na trať, no to už Ricciardo využil poloprázdny okruh a vyjazdil fantastický čas 1:13,622s, čo je druhý najrýchlejší čas kvalifikácie na tejto trati! Pre Austrálčana to bola nielen premirérová monacká pole, ale prvá vôbec vo formule jeden.

q-ricciardo.jpg

V závere sa jeho čas pokúšali ohroziť oba mercedesy, ale márne. Najprv Hamilton stačil iba na tretie miesto a po ňom Rosberg iba upevnil svoju druhú pozíciu. Obaja tak vyštartujú zajtra až za redbullom.

q-ham-problem-q3.jpg

Po najlepšom čase v dopoludňajšom tretom voľnom tréningu to vyzeralo, že sa o pole popasuje aj Vettel, no jeho Ferrari stačilo teraz iba na štvrté miesto a nedokázal sa ani priblížiť času k jednej minúte a štrnásť sekúnd.

q-results.jpg

Sklamaním je znova Williams, ktorý nedokázal udržať formu z úvodu sezóny a jeho piloti vyštartujú až z jedenásteho (Bottas) a štrnásteho (Massa) miesta. Za McLren dokázal aspoň Alonso pretlačiť svoj mclaren-honda na desiate miesto.

q-ricc.jpg

Víťaz posledných pretekov v Barcelone, Max Verstappen, pri svojom prvom ostrom kole v Q1 nabehol až príliš agresívne na obrubník pri bazéne a zlomil pravý predný záves, čo ho poslalo do bariéry a na chvost zajtrajších pretekov.

q-verst-crash.jpg

Kvalifikácia bola vďaka spomínanej havárii Verstappena (šesť minút pred koncomQ1) a poruche Nasra (Sauber), ktorémi hneď v úvode Q1 odišiel motor a ostal stáť na trati, dvakrát zastavená.

q-rosberg.jpg

Dnes bolo pekné slnečné počasie s ideálnymi podmienkami. Zajtra sa však nevylučuje dážď, čo môže priniesť veľa nové napätie do pretekov. Štartuje sa o 14.00 nášho času.

Výsledky kvalifikáciena GP Monate Carla 2016:
1. Ricciardo (redbull-TAG heuer), 2. Rosberg (mercedes), 3. Hamilton (mercedes), 4. Vettel (ferrari), 5. Hulkenberg (force india-mercedes), 6. Raikkonen (ferrari), 7. Sainz (toro rosso-ferrari), 8. Perez (force india-mercedes), 9. Kvyat (toro rosso-ferrari), 10. Alonso (mclaren-honda),...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri