Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Bianchiho nehoda sa nemusela stať

Friday, 27. 05. 2016 - 18:18, Ľuboš Kašický   

Bianchiho nehoda sa nemusela stať

Tvrdí Julesova rodina a chce sa súdiť s FIA, F1 aj tímom Marussia.

Horúcou správou pred nadchádzajúcou GP Monaka je informácia o tom, že pozostalá rodina po tragicky zosnulom francúzskom pretekárovi Julesovi Bianchim, ktorý zomrel na následky nehody počas GP Japonska 2014, začala právne kroky proti federácii, tímu aj samotnej formule jeden.

bianchi2.jpg

Podľa slov Julesovho otca Philippa chce rodina spravodlivosť pre meno svojho syna a pravdivé odpovede o tom, čo sa stalo pred tragickou udalosťou na Suzuke. „Máme veľa nezodpovedaný otázok a myslíme si, že k tragédii, ktorá bola výsledkom viacerých chýb, nemuselo dôjsť."

bianchi1.jpg

Vyšetrovanie nehody prinieslo 396 stránkovú správu, ktorá okrem iného vraví, že Bianchi „nespomalil dostatočne na to, aby sa vyhol strate kontroly nad autom", čoho následkom vletel pod traktor, ktorý odpratával havarované auto Adriana Sutila.

bianchi3.jpg

Rodina s týmto nesúhlasí a chce očistiť Julesovo meno a vysúdiť peniaze na podporu zlepšenia bezpečnosti pre mladých pretekárov. „Julesova nehoda sa nemusela stať," tvrdí právny zástupca rodiny, Julian Chamberlayne.

bianchi4.jpg

Správa FIA vydala rad opatrení na zlepšenie bezpečnosti, ale nepomenovala dostatočne chyby, ktoré viedli k Bianchiho smrti. Zjednodušene povedané si podľa správy FIA za to môže sám Jules s čím rodina odmieta súhlasiť a chce, aby sa niečo také už nemohlo stať, pretože bezpečnosť musí byť na prvom mieste.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri