Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Renault ide opačným smerom! Odchádza z Formule E a pritvrdí v F1

Wednesday, 25. 10. 2017 - 18:18, Ľuboš Kašický   

Renault ide opačným smerom! Odchádza z Formule E a pritvrdí v F1

Zaujímavá správa dnes preletela svetom monopostov. Zatiaľ, čo ostatní hlásia presun do elektrickej formuly budúcnosti, tak Renault zaradil spiatočku!?


Elektrická Formula E naštartovala svoju históriu koncom roka 2014. Od tej doby prebehli tri sezóny a vo všetkých troch sa z majstrovského titulu v značkách chválil Renault. Na monoposte Spark-Renault SRT 01E dokonca v prvej sezóne jazdili všetky tímy.

fe02-10.jpg

Už v začiatkom decembra nám odštartuje v Hongkongu v poradí štvrtá sezóna, ktorá bude trvať od decembra 2017 do júla 2018. Renault sa však dnes poponáhľal s oficiálnym vyhlásením, že po tejto sezóne z Formuly E odchádza! „V doterajších troch ročníkoch sme sa tešili úspechu a tešíme sa už aj na nasledujúcu sezónu. Ako priekopníci v tomto športe sme sa naučili obrovské množstvo informácií o výkone a hospodárení s energiou v elektrických vozidlách, čo chceme preniesť v prospech našich zákazníkov. Po štvrtej sezóne v FE sme sa však rozhodli z FE odísť a sústrediť sa výlučne na progres vo formule jeden," povedal dnes za Renault Thierry Koskas z oddelenia marketingu a komunikácie Renault Groupe.

rfe03.jpg

Správa je o to prekvapujúcejšia, že v poslednom roku presun do Formuly E ohlásili napríklad aj v Porsche, Mclarene, či dokonca aj Ferrari. O elektrickej formule môžeme teda pokojne vravieť, ako o formule budúcnosti. Opustenie tohto priestoru takouto významnou automobilkou je preto o to prekvapivejšie. Ak sa však v tom pokúsime nájsť pozitíva, tak na druhej strane určite poteší skutočnosť, že Renault berie F1 naozaj vážne a chce sa pokúsiť znova vrátiť na špičku. A to je dobrá správa aj pre McLaren, ktorý s Renaultom nedávno podpísal novú zmluvu.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri