Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Race of Champions v Saudskej Arábii!?

Friday, 20. 10. 2017 - 07:07, Ľuboš Kašický   

Race of Champions v Saudskej Arábii!?

Stretnutie majstrov volantu sa za 30 rokov existencie stalo malou oslavou autošportu a po Paríži, Londýne, Miami, či Pekingu sa teraz prvýkrát bude konať na Strednom východe.


Promoter RoC vo štvrtok oznámil, že v januári 2018 sa bude Race of Champions jazdiť v Rijáde, hlavnom meste saudsko-arabského kráľovstva. „Je to symbolické rozhodnutie. Veď od januára budú v Saudskej Arábii konečne smieť šoférovať aj ženy," zdôrazňuje Frederik Johnsson.

Minuloročné RoC 2016 sa prvýkrát presunulo na januára a konalo sa premiérovo na Miami. Tento rok znova nebude RoC v tradičnom decembri, ale posunie sa zasa na január 2018. „Kapacita štadióna kráľa Fahda sa svojou veľkosťou môže porovnávať s Wembley, či Stade de France," tvrdí Johnsson, pričom pripomína, že má 75 tisíc miest na sedenie!

Zdá sa však, že toto bude výnimočná udalosť, pretože nasledujúci ročník by sa mal znova konať na Floride v Miami. Johnsson sa síce poponáhľal s oznámením miesta konania najbližšieho Race of Champions, no dátum nám ešte neprezradil a má sa tak stať v najbližšej dobe. Mimochodom, vlani zvíťazil Juan Pablo Montoya a rok predtým v Londýne zasa Sebastian Vettel. Dočkáme sa tentoraz nového mena? Zaujímavé je tiež, že ho nikdy nevyhral Michael Schumacher, hoci bol dvakrát vo finále. (Víťazstvo v Pohári národov je iná liga).

0jfg9232.jpg

jpm-17.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri