Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Red Bull Racing potvrdil spojenie s Aston Martin

Tuesday, 26. 09. 2017 - 10:00, Ľuboš Kašický   

Red Bull Racing potvrdil spojenie s Aston Martin

Od novej sezóny 2018 sa bude tím oficiálne volať Aston Martin Red Bull Racing. Čo je za tým?

 


Všetky renomované tímy F1 ako Ferrari, McLaren, Mercedes, Renault či Williams majú svoju divíziu športových vozidiel, ktoré tvoria nemalé percento príjmu celého koncernu. Zdá sa, že to pochopili už aj „býčkovia", ktorí sa vlani užšie spojili s renomovanou automobilkou Aston Martin a pripravili spoločnými silami nový Aston Martin Valkyrie. Teraz svoje partnerstvo spečatili ešte okatejšie. V novej sezóne sa Aston Martin stane titulným sponzorom tímu Red Bull Racing a oficiálne sa bude tím písať ako Aston Martin Red Bull Racing!

aston-martin-valkyrie-07proc.jpg

Red Bull vlani poskytol služby svojho konštruktéra Adriana Neweya na vývoj hyperauta Valkyrie a po tomto úspešnom projekte je tu rozšírenie spolupráce. Obe strany vytvoria spoločné vývojové centrum (Advanced Performance Centre) priamo v centrále Red Bullu v Milton Keynes, kde sa vývojom nového superauta bude zaoberať sto ľudí! Šéf Aston Martina, Andy Palmer dokonca pripustil, že „jednania o pohonných jednotkách nás zaujímajú, no len ak sa okolnosti správne vyvinú." Čím asi myslel na rozumné pravidlá motorov, ktoré by mali prísť od sezóny 2021.

aston-a-rb-partners.jpg

Každopádne sa však spojenie oboch slávnych značiek odrazí aj vo formule jeden, kde by Aston Martin mal na aute zaberať plochy pre hlavného sponzora tímu. Red Bull vďaka svojim okrídleným nápojom síce až tak peniaze od sponzorov nepotrebuje, no určite aj z tej strany sa niečo naleje a ak nič iné, tak to môže zaplatiť platy pretekárov. Ale nech už to bude akokoľvek, tak jednoznačne je to signál, že F1sa konečne začína transformovať v novej dobe a to môže celému športu len pomôcť.

aston-martin-valkyrie-7.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri