Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Pierre Gasly strieda v Toro Rosso Kvyata!

Tuesday, 26. 09. 2017 - 13:31, Ľuboš Kašický   

Pierre Gasly strieda v Toro Rosso Kvyata!

Len pred pár minútami mi prišla mailom čerstvá správa o nečakanej výmene na poste pilota v tíme Scuderia Toro Rosso.

 


V nadchádzajúcej veľkej cene Malajzie bude v tíme Scuderia Toro Rosso jazdiť Pierre Gasly, ktorý nahradí Daniila Kvyata. Uvádza sa v stručnom vyjadrení tímu. 21-ročný francúzsky pretekár vyhral vlani sériu GP2 (dnešnú F2) a momentálne jazdí japonský šampionát Super Formula za Team Mugen, pričom s dvoma víťazstvami zo siedmych štartov mu patrí priebežne druhé miesto so stratou iba pol bodu na lídra Hiroakiho Ishiuru.

gas04.jpg

Gasly patrí do košiara mladých „červených býčkov" a bolo len otázkou času, kedy ho pretlačia do F1. V Toro Rosso je zostava Sainz a Kvyat už príliš dlho a Red Bull hľadá mladú krv. Navyše Gasly jazdí v Japonsku v tíme Mugen na motoroch Honda a možno bol záujem aj z tejto strany. Napokon, veď onedlho sa to dozvieme. Faktom však teraz je, že Pierre nahradí Kvyata už v Sepangu. Finále Super Formuly na Suzuke sa jazdí v čase, keď je F1 v americkom Austine a je teda viac, ako pravdepodobné, že Kvyat sa vráti najneskôr v Austine a Gasly bude loviť titul v Japonsku. Či to tak bude, to ešte uvidíme.

gas07.jpg

Redbuláci na čele so šedou eminenciou Helmutom Markom zjavne skúšajú potenciál mladého pilota predtým, než sa rozhodnú o zložení pilotov na sezónu 2018. „Dávame príležitosť Pierrovi, aby zažil pretekársky víkend. Je jedným z mladých nádejných pilotov Red Bullu, keď uvažujeme o zostave na ďalší rok. Daniil tento rok nedokázal naplno využiť svoj potenciál a tak dostane teraz príležitosť Pierre, ktorý však stále v Japonsku má ešte šancu na titul," vyjadril sa šéf tímu Franz Tost.

gas03.jpg

„Ďakujem všetkým za pomoc a príležitosť zajazdiť si v F1. Zvlášť Red Bullu, Dr. Helmutovi Markovi a tímu Toro Rosso. Cítim sa pripravený a urobím tento víkend všetko, aby som zapadol do tímu," radoval sa Pierre Gasly.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri