Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Reakcie na odchod Volkswagenu z WRC "Vexit"

Saturday, 05. 11. 2016 - 11:19, Alexandra Talajová   

Reakcie na odchod Volkswagenu z WRC

Jazdci Volkswagenu sa pripojili k ostatným významným osobnostiam z WRC, ktoré po šokujúcom ohlásení odchodu nemeckej automobilovej značky na konci sezóny 2016, vyjadrili svoje pocity na sociálnych sieťach.

Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala a Andreas Mikkelsen na sociálnych sieťach napísali krátke vyjadrenie po tom, čo Volkswagen včera na vyhlásení potvrdil odchod z WRC po poslednom podujatí v Austrálií, v prospech vývoja Polo R5 pre zákaznícke tímy. Zatiaľ nemáme žiadne informácie o budúcnosti týchto troch pretekárov, ale vieme, že všetci traja očakávali, že v sezóne 2017 budú jazdiť za Volkswagen na novom "2017 spec" Polo R.

Copyright manufacturer;vw-20161030-7466.jpg

Ogierove vyjadrenie na Facebooku: „Najradšej by som sa s Vami teraz podelil o toto: Je mi veľmi ľúto, čo sa s mojím fantastickým tímom Volkswagen Motorsport stalo. Máme za sebou 4 vynikajúce úspešné spoločné roky. Chcel by som sa všetkým poďakovať za to, že vytvorili taký skvelý tím a za ich vášeň a podporu. O mňa sa nebojte, uvidíme sa znova."

Latvala stručne na Twitteri: „Sú to veľmi smutné správy pre celý tím. Navždy si tieto momenty zanechám v srdci i v mysli a budem spomínať na úžasné dobrodružstvo, ktoré sme spolu zdieľali. Ďakujem Vám za tieto roky."

Copyright manufacturer;vw-20160609-4342.jpg

Mikkelsen tiež zdieľal svoju vďaku a taktiež prisľúbil, že sezónu uzavrie vo veľkom: „Ďakujem všetkým mojím priateľom vo @VolkswagenRally a je mi ľúto, že touto sezónou musíme všetko ukončiť. Ale najprv to ukončíme výhrou na Rally Australia."

Konkurenčné tímy taktiež okomentovali rozhodnutie Volkswagenu: „Všetci v Hyundai Motorsport sme boli týmito správami nepríjemne zaskočení. Boli naozaj dravými pretekármi a veľkou inšpiráciou. Poháňali nás dopredu a veľmi sme sa tešili na súperenie s týmto tímom v sezóne 2017 s novými autami. Ich obdivuhodné výsledky nás budú motivovať ešte veľmi dlho." Napísal šéf tímu Michel Nandan.

Copyright manufacturer;nandan03mex16cm004.jpg

Citroen Racing na Twitteri: „Sme naozaj smutní z vyhlásenia @VolkswagenRally, dúfali sme v divoký súboj budúcu sezónu WRC 2017. Stále sa sústredíme na náš cieľ."

Toyota Gazoo Racing's WRC tím: „Je škoda vidieť že @VolkswagenRally odchádza z WRC. Tešili sme sa na to, čo prinesie sezóna 2017. Je nám to naozaj ľúto."

Copyright manufacturer;vw-20160609-4401.jpg

Oliver Ciesla, riaditeľ usporiadateľov WRC: „Mrzí nás rozhodnutie Volkswagenu. Každopádne, sme radi, že Volkswagen potvrdil, že bude aj naďalej dodávať Polo R5 pre svojich zákazníkov. Ďakujeme tímu Volkswagen Motorsport za podporu a entuziazmus. Za posledné 4 sezóny prešiel Volkswagen veľkým pokrokom. Budúci rok bude pre WRC veľmi zaujímavý. Toyota a Citroen sa rozhodli vrátiť sa ku Hyundai a M-Sport, čo znamená, že sa zúčastnia 4 najväčšie tímy. Silnejšie a vizuálne dinamickejšie autá zaistia skvelý zážitok, diváci z celého sveta by mali byť pripravení na vzrušujúci rok."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri