Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

M-Sport si robí zálusk na Sébastiena Ogiera

Saturday, 05. 11. 2016 - 18:39, Alexandra Talajová   

M-Sport si robí zálusk na Sébastiena Ogiera

Malcom Wilson sa zameral na Sébastiena Ogiera ako číslo 1 svojho tímu na rok 2017.
4-násobný WRC šampión Ogier sa taktiež stal obeťou rozhodnutia tímu Volkswagen opustiť WRC a teraz sa stal veľmi zaujímavým objektom ostatných tímov. Momentálne sa Wilson snaží presvedčiť nadaného Francúza, že jeho budúcnosťou je práve Ford.

Wilson: „Som presvedčený, že máme pre Ogiera to správne auto na získanie piateho svetového titulu." Taktiež priznal, že komunikácia medzi nimi už začala a je možné, že sa dohodnú. „Nie je tajomstvom, že som ho vždy chcel mať v tíme. Takmer sa mi podarilo dostať ho do tímu na konci roka 2011 a urobím všetko preto, aby mi to tento krát neušlo."

Copyright manufacturer;152479-wilson01mc16sv037.jpg

Na otázku, či plánuje pre Ogiera testovať Fiestu, Wilson odpovedal: „Rozoberali sme už aj niečo také, ale samozrejme, Ogier musí ešte vyriešiť pár vecí s Volkswagenom predtým, ako sa rozhodne kam pôjde a či bude šoférovať naše auto."

Wilson priznal, že šokujúce odstúpenie Volkswagenu oddialilo predstavenie jeho budúcoročnej zostavy tímu. Bolo očakávané, že Ott Tanak a Eric Camilli budú tvoriť M-Sport zostavu aj s Elfynom Evansom, ale ten sa vracia do sesterského DMACK.
Wilson: „Momentálne musíme vyriešiť otázku kto bude sedieť v ktorom aute. Plánovali sme vyhlásiť naše rozhodnutie už budúci týždeň, ale v tomto prípade tomu tak nebude."

Copyright manufacturer;vw-20161030-7300.jpg

Jediná úloha pre Wilsona a ostatné tímy je zaregistrovať sa s FIA a Monte Carlo Rally organizátormi do prvej polovice decembra.
Wilson: „Nie je pochýb o tom, že to, čo Volkswagen v stredu vyhlásil, boli pre WRC veľmi smutné správy. Ich snaha dostať sa do povedomia verejnosti napomohla celému motoršportu. So zlými správami však prišla aj nová možnosť, z ktorej sa posnažíme vyťažiť to najlepšie. Musíme ponúknuť veľmi dobrú dohodu, aby sme získali Sébastiena Ogiera a Juliena (Ingrassia) a tak získali víťazný tím."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri