Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Rally TT Vodafone Estoril-Portimão-Marrakech: 7. etapa

Sunday, 13. 06. 2010 - 21:54, Michal Kostka   

Rally TT Vodafone Estoril-Portimão-Marrakech: 7. etapa

Až po viac ako 1700 ostrých kilometroch došlo k zmene na pozícii vedúceho jazdca kategórie automobilov prvej Rally TT Vodafone Estoril-Portimão-Marrakech. Predposlednú etapu, vedúcu do cieľového mesta Marakéšu, využil Leonid Novickij k rozhodujúcemu útoku a so záverom súťaže na dohľad, sa ujal vedenia.

www.estorilportimaomarrakech.com;Lino Carapeta / Rui António - Bowler QT Wildcat 200

Na každom kontrolnom bode deviatej etapy si Novickij držal niekoľkominútový náskok pred Camposom, na konci etapy sa rozdiel ustálil na hodnote 8 min. 30 sek. „Pre nás to bol pozitívny deň. Tento výsledok, ak sa nám ho podarí udržať, z nás spraví víťazov Svetového pohára, čo je náš hlavný cieľ," pripomenul v cieli Novickij.

Z výsledkom môže byť spokojný aj Campos: „Včera sme menili spojku, motor sa neprehrieval, dnes sme nemali žiadny vážny problém, jedine defekt po zhruba 100 kilometroch. Súťaž končí až zajtra, rozhodne teraz nepoľavím."

www.estorilportimaomarrakech.com;José Pereira / Rui Fernandes - Mazda BT-50

Rovnako napínavý súboj ako piloti vozov BMW, predvádzajú aj Eric Vigouroux a Ricardo Leal dos Santos v bitke o posledný pódiový stupienok. Väčšinu etapy ťahal za dlhší koniec povrazu Portugalčan, v cieli sa však viac usmieval Francúz. Dôvod na radosť má aj jeho krajan Pierre Lachaume (Bowler Wildcat 200), etapu pred koncom na piatej priečke. Tú mu po inkasovaní 2-hodinovej penalizácie prepustil Bernardo Moniz da Maia.

www.estorilportimaomarrakech.com;Práši sa za kočiarom...

V bodovanej osmičke si miesto našla aj MCM Buggy Gerarda Benielliho a Land Rover Amadeusa Matzkera. Jediná „té dvojka" v rukách Nuna Matosa je na deviatke a Erik van Loon, premiérovo s Racing Lancerom, uzatvára top 10.

Priebežné poradie po siedmej etape:
1. Leonid Novickij / Andreas Schulz             BMW X3 CC                 20h 12m 24s
2. Filipe Campos / Jaime Baptista               BMW X3 CC                        + 8m 16s
3. Eric Vigouroux / Alexndre Winocq             Chevrolet Silverado   + 1h 01m 56s
4. Ricardo Leal dos Santos / Paulo Fiúza   BMW X5                       + 1h 15m 41s
5. Pierre Lachaume / Jean Brucy                  BMW X3 CC                + 4h 14m 27s


Jazdci prvej trojky v kategórii motocyklov vsadili v predposlednej etape na istotu, líder Hélder Rodrigues daroval Rúbenovi Fariovi etapové víťazstvo a štyri a pol minúty k tomu. Na čele však zostáva, rovnako ako Paulo Gonçalves na trojke. Šancu dostať sa späť na stupne víťazov nedokázal zužitkovať David Casteu a preto mu patrí priečka číslo štyri. Hoci záverečných 70 kilometrov nedáva veľa priestoru na výrazný útok, časové rozstupy prvej štvorice nie sú, za priaznivých okolností, neprekonateľné.

www.estorilportimaomarrakech.com;Paulo Gonçalves - BMW G 450 X

Od piateho miesta nižšie je situácia v podstate definitívna. Piaty Frans Verhoeven má na šiesteho Mária Patrãa k dobru takmer desať hodín, ten zas na siedmeho Césara Valcarcela vyše dve a ďalej sa manko ráta už v desiatkach hodín.

Priebežné poradie po siedmej etape:
1. Hélder Rodrigues    Yamaha WR 450    22h 06m 12s
2. Rúben Faria              KTM 690 Rally                + 8m 26s
3. Paulo Gonçalves      BMW G 450 X               + 30m 43s
4. David Casteu            Sherco 450 Rallye       + 33m 25s
5. Frans Verhoeven      BMW G 450 X          + 1h 45m 11s



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri