Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Rally TT Vodafone Estoril-Portimão-Marrakech: 6. etapa

Saturday, 12. 06. 2010 - 17:04, Michal Kostka   

Rally TT Vodafone Estoril-Portimão-Marrakech: 6. etapa

Po šiestich etapách a 4607 odjazdených kilometroch, sa na čele Rally TT Vodafone Estoril-Portimão-Marrakech stále drží Filipe Campos. Jeho náskok na čele sa však dve etapy pred koncom scvrkol na štrnásť sekúnd. V šiestej etape z Errachidie do Zagory obsadil štvrtú priečku, šesť a pol minúty za druhým Novickým.

www.estorilportimaomarrakech.com;Bernardo Moniz da Maia / Joana Sotto-Mayor - BMW X3 CC

„To je rally! Bol to zaujímavý a ťažký deň. Mali sme pomalý defekt a museli sme kvôli tomu zastaviť práve v čase, keď som sa mohol udržať Novického a Vigourouxa. Motor sa prehrieval, odišiel nám štvrtý prevodový stupeň, ale je to OK," vysvetlil príčinu straty Campos.

Príchodom do Afriky sa Novický dostal do známeho prostredia, výsledkom sú dve prvé a jedno druhé miesto v doterajších troch marockých etapách. Ani priebežný líder Svetového pohára nemal úplne bezproblémový deň: „Tiež sme mali pomalý defekt a stratili tým nejaký čas. Etapa bola veľmi rýchla, súboj s Camposom si užívam."

www.estorilportimaomarrakech.com;Pohoda v bivaku...

Do súbojov o etapové vavríny sa v posledných troch dňoch výrazne zapojil Eric Vigouroux. Marocký terén je tým „pravým orechovým" pre jeho Chevrolet a etapové víťazstvo sa skôr či neskôr dalo čakať. Najlepší čas dopomohol Vigourouxovi k postupu na tretie miesto, Ricardo Leal dos Santos sa musí uspokojiť so štvorkou. Na piate miesto sa dostal Camposov tímový kolega Bernardo Moniz da Maia, čím vozy značky BMW obsadili hneď štyri pozície v Top 5!

Miguel Barbosa sa tento rok na tratiach objavuje za volantom vozu Mitsubishi Lancer, po prvý raz sa však nedostane až do cieľa. Môže za to nový, 2-litrový turbo motor. Ten sa osvedčil na krátkych baja súťažiach, na maratónske rally to však nevyzerá byť dobrá voľba. Ešte počas európskej časti bol na Barbosovom aute menený motor, ani druhý však nevydržal extrémnu záťaž a Barbosa v súťaži definitívne končí.

www.estorilportimaomarrakech.com;...peklo v bivaku

Za výrazne dramatickejších okolností ukončil účinkovanie na rally aj Hélder Oliveira: „Približne v polovici etapy, na veľmi rýchlom úseku s mnohými hrbmi, sme spravili zopár kotrmelcov. Som dobitý a môj navigátor José Marques sa sťažuje na rebrá, celkovo sme však v poriadku. Smutní, ale v poriadku."

Priebežné poradie po šiestej etape:
1. Filipe Campos / Jaime Baptista                         BMW X3 CC           16h 44m 53s
2. Leonid Novickij / Andreas Schulz                       BMW X3 CC                         + 14s
3. Eric Vigouroux / Alexndre Winocq                       Chevrolet Silverado  + 48m 08s
4. Ricardo Leal dos Santos / Paulo Fiúza             BMW X5                      + 56m 35s
5. Bernardo Moniz da Maia / Joana Sotto-Mayor  BMW X3 CC          + 2h 37m 53s

www.estorilportimaomarrakech.com;Paulo Gonçalves - BMW G 450 X

V etape s druhou najdlhšou RS, si Hélder Rodrigues vďaka víťazstvu pridal ďalšie minúty k svojmu náskoku, od celkového triumfu ho delia dva dni. Najbližší súper Rúben Faria zaostáva o trinásť minút, s druhým miestom je spokojný: „Myslím, že moje druhé miesto je dobrým výsledkom, najmä keď som mal pôvodne ísť ako podpora Cyrila Despresa, ktorý nakoniec neštartuje."

Z jedenásteho miesta po prvej etape, sa už na tretie prepracoval Paulo Gonçalves. „Dnes šlo všetko dobre, rovnako ako včera. Polepšil som si o dve priečky a môžem len ľutovať čas, ktorý som stratil v Portugalsku. Moje BMW nemá žiadne nedostatky a fyzicky sa cítim lepšie ako na štarte," zhodnotil súťaž pred záverečnou fázou Gonçalves.

www.estorilportimaomarrakech.com;Ricardo Leal dos Santos / Paulo Fiuza - BMW X5

Dvaja z favoritov, David Casteu a Frans Verhoeven, dnes stratili príliš mnoho času, než aby mohli pomýšľať na lepšie než štvrté, resp. piate miesto celkovo.

Priebežné poradie po šiestej etape:
1. Hélder Rodrigues    Yamaha WR 450    18h 14m 34s
2. Rúben Faria              KTM 690 Rally              + 13m 04s
3. Paulo Gonçalves      BMW G 450 X               + 32m 38s
4. David Casteu            Sherco 450 Rallye       + 34m 15s
5. Frans Verhoeven      BMW G 450 X          + 1h 48m 16s



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri