Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Pred nami „mňamka“ na Hungaroringu

Thursday, 31. 05. 2018 - 12:18, Ľuboš Kašický   

Pred nami „mňamka“ na Hungaroringu

V pretekoch ME F3 na maďarskom okruhu uvidíte tento víkend Micka Schumachera, či Ferdinanda Habsburga. V DTM zasa štartujú Pascal Wehrlein, Gary Paffett, Timo Glock aj Paul Di Resta.

 

Majstrovstvá Slovenska v rely aj v pretekoch automobilov do vrchu majú tento víkend voľno. Samozrejme, ak nejdete na ME PAV do Šternberka. My ostatní však zasa môžeme vyraziť na neďaleký Hungaroring. Počas víkendu sa tam totiž jazdí tretí podnik nemeckej série cestovných vozidiel DTM s hviezdami, ako Gary Paffett, Pascal Wehrlein, Timo Glock, či Paul di Resta.

hu01-1.jpg

Súčasťou bohatého programu je však aj druhý podnik Majstrovstiev Európy F3, ktorý má na Hungaroringu tri preteky (v sobotu 2.júna je štart prvých o 10.25 hod., v nedeľu sa v rovnakom čase štartujú druhé preteky F3. Tretie preteky F3 potom uzatvárajú celý víkend v nedeľu štartom o 16.10 hod.).

hu04-1.jpg

Ťahákom F3 je pochopiteľne štart mladého Micka Schumachera (19 r.), ktorého pod drobnohľadom sledujú vo Ferrari aj v Mercedese a do dvoch rokov by sme ho mohli vidieť aj v F1. Okrem neho je tam však ešte jeden zaujímavý chlapík. Arcivojvoda Rakúska, kráľovský princ Maďarska, Čiech a Chorvátska, Ferdinand Habsburg (20 r.). Áno, dobre tipujete, tento chlapec je priamym potomkom a keby Rakúsko - Uhorsko neprehralo 1.svetovú vojnu, tak by bol dnes azda našim monarchom! Hungaroring sa tak stáva celkom zaujímavou príležitosťou vidieť naživo „nášho korunného princa", ktorého celé meno je Ferdinand Zvonimir Maria Balthus Keith Michael Otto Antal Bahnam Leonhard von Habsburg.

hu03-1.jpg

Inak spojiť Deň detí s romantickým víkendom v Budapešti a pritom za rozumnú cenu (vstupné cca 20-35 €) vidieť DTM a F3 plné zaujímavých mien môže byť celkom dobrý víkendový program, čo poviete?

hu02-1.jpg

Štartová listina F3     Timetable     Priebežné poradie ME F3 pred Hungaroringom



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri