Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Veľká príležitosť pre Richarda Gondu klope na dvere

Wednesday, 30. 05. 2018 - 17:38, Ľuboš Kašický   

Veľká príležitosť pre Richarda Gondu klope na dvere

Richard Gonda nastúpi do nasledujúcich pretekov prestížneho šampionátu International GT Open na belgickom okruhu Spa-Francorchamps v top zostave. Počas víkendu 9. - 10. júna bude jeho kolegom aktuálny pilot DTM a továrenský jazdec BMW Joel Eriksson (SWE) a budú spolu reprezentovať stajňu Šenkýř Motorsport.

 

Zatiaľ čo slovenský jazdec Gonda sa už výbornými výkonmi zapísal do povedomia šampionátu International GT Open, a to vlani vo finálových pretekoch v Barcelone, pre továrenského jazdca BMW Motorsportu Erikssona to bude premiéra s automobilom kategórie GT3. Mladý švédsky formulový pilot je nováčikom tohtoročného seriálu DTM, ktorý už v prvom víkende tejto mimoriadne populárnej série na Hockenheime obsadil vynikajúce 4. miesto. Gonda tak so švédskym kolegom a tímom mieria vysoko aj na legendárnom okruhu Spa-Francorchamps.

01-richard-gonda-senkyr-motorsport-bmw-m6-gt3-2018.jpg

"Šanca pretekať v takejto posádke prichádza možno párkrát za život. Preto som veľmi šťastný a vďačný, že budeme spoločne s Joelom hájiť farby tímu Šenkýř Motorsport na takom úžasnom okruhu. V Spa-Francorchamps som mal v minulosti dobrú rýchlosť a budem sa snažiť priniesť ju opäť. I keď s GT3 to pre mňa bude na tomto okruhu premiéra, viem, že spolu s tímom spravíme v príprave maximum ako vždy. A potom bude už na mne a Joelovi, aby sme z BMW M6 postupne dostali celý jej potenciál. Konkurencia je silná a dobre rozbehnutá, preto nesmieme nič podceniť a budeme sa snažiť hneď zastihnúť tempo víkendu. Rovnako sa teším, že vďaka takýmto významným podujatiam môžeme skvelo reprezentovať našich partnerov a sponzorov." hovorí pretekár Gonda.

03-richard-gonda-senkyr-motorsport-bmw-m6-gt3-2018.jpg

Majiteľ tímu Robert Šenkýř: "Ide o spoločný projekt s továrenským tímom BMW Motorsport. Richard i Joel majú našu plnú dôveru, tešíme sa na vzrušujúci víkend na najkrajšej Grand Prix trati sveta," Sobotné a nedeľné preteky na legendárnom okruhu Spa-Francorchamps budú môcť slovenskí a českí fanúšikovia sledovať naživo na stanici Digi Sport, či prostredníctvom Live-streamu na internete. Všetky ďalšie informácie, rovnako ako spravodajstvo a obrazovú dokumentáciu z víkendu International GT Open v Spa-Francorchamps môžete sledovať na sociálnych sieťach Richarda Gondu.

04-richard-gonda-senkyr-motorsport-bmw-m6-gt3-2018.jpg

Sophidea agency



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri