Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Prečo RedBull v Melbourne nestačil na Mercedes a Ferrari?

Thursday, 30. 03. 2017 - 12:00, Ľuboš Kašický   

Prečo RedBull v Melbourne nestačil na Mercedes a Ferrari?

Verstappen jazdil v Austrálii vlastnú „medziligu" a Ricciardovi po problémoch zamrzol úsmev. Fanúšikovia „býčkov" boli sklamaní. Aká je teda šanca, že dobehnú špičku?

Renault mal s novými pohonnými jednotkami na začiatku ich uvedenia problém. Vlani však stratu dobehli a RedBull bol vlastne jediný, kto dokázal Mercedes vlani poraziť. A to hneď dvakrát - v Barcelone a Sepangu. Úvod sezóny však „energeťákom" nevyšiel.

rb1.jpg

Už počas marcových testov v Barcelone bolo jasné, že nie je všetko v poriadku. Tím neskôr potvrdil, že má problémy s novou pohonnou jednotkou a do úvodu sezóny sa radšej rozhodol nasadiť spoľahlivú vlaňajšiu verziu. „Rýchlosť na trati nás núti myslieť pozitívne, ale je pred nami ešte veľa práce na strane tímu, aj na strane Renaultu," priznáva Helmut Marko. „Malý up-grade príde na májovej španielskej grand prix, no novú pohonnú jednotku nasadíme až v Montreale."

rb3.jpg

Je to však iba vinou motora, že redbulláci nestačia na tempo Ferrari a Mercedesu? Bude stačiť nasadiť nový motor? „Veríme, že áno," prikyvuje Christian Horner. „Samozrejme budeme naďalej vylepšovať aj náš aerodynamický balík. Auto vnímame, ako celok a je ťažké presne definovať, či viac zaostávame v jednej, či druhej oblasti (pozn. podvozok, či motor). Rozhodne však tvrdo pracujem ďalej aj na vývoji auta."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri