Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

Pozvánka na Rallye Legend Liberec 2012

Sunday, 16. 09. 2012 - 17:42, Zdenka Frývaldská   

Pozvánka na Rallye Legend Liberec 2012

Na konci mesiaca september usporiada Rallye klub Liberec o.s. voľný medzinárodný pretek historických vozidiel pod názvom Rallye Legend Liberec 2012. Preteky sa uskutočnia na trati dlhej 239 kilometrov, z čoho 89 km bude meraných.

Lukáš Hynek;yt2c0299.jpg

Libereckí organizátori sa v dňoch 28.- 29. septembra rozhodli divákom a fanúšikom starších, ale rýchlych vozidiel ponúknuť pohľad do histórie motoršportu a predstaviť vozidlá, ktoré si v tejto dobe už na trati vychutnať nemôžu. Nebude sa však jednať o rally show či ukážkovú jazdu, ale o ozajstnú rally na čas. Cieľom tohto špecifického podniku je porovnať výkonové možnosti jednotlivých vozidiel za rovnocenných podmienok a dať všetkým možnosť bojovať o víťazstvo v absolútnom poradí. To zabezpečí výkonový koeficient, ktorý sa vypočíta na základe veku, objemu, výkonu vozidla a historických úspechov. Pretekov sa môžu zúčastniť pôvodné historické vozidlá a ich repliky do roku homologácie 1989, pričom ich vzhľad musí súhlasiť s dobovými vzormi a mal by reprezentovať históriu súťažného športu.

Lukáš Hynek;jh7v9978.jpg

Pre súťažiacich je pripravených 89 ostrých kilometrov rozdelených do troch sekcií a deviatich rýchlostných skúšok. Pred sobotným štartom do prvej rannej skúšky musia posádky prejsť administratívnym a technickým preberaním, absolvovať obhliadku trate a v piatok podvečer aj slávnostný štart. Odmenených bude 12 najrýchlejších dvojíc v celkovom poradí, najlepšia zmiešaná a aj ženská posádka. Keďže preteky budú zaradení aj Rallye Cupu, pre ten budú platiť samostatné predpisy zverejnené na stránke organizátora. Maximálny počet štartujúcich je však celkovo stanovený na 100. Uzávierka prihlášok je len do nedele, 16.9.2012.

Zoznam prihlásených


zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri