Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Po testoch na Pannoniaring cestuje Sládečka na Nurburgring

Tuesday, 12. 09. 2017 - 13:12, Ľuboš Kašický   

Po testoch na Pannoniaring cestuje Sládečka na Nurburgring

Náročný legendárny okruh Nurburgring hostí posledné podujatie tohtoročnej Európskej série GT4 - Northern Cup, na ktorom sa Nitran Samuel Sladečka pokúsi vyjazdiť pódium.


Nemecký okruh Nurburgring sa azda najviac preslávil smutnou haváriou Niki Laudu v roku 1976. Po nej musela byť trať prebudovaná na moderný okruh, ktorý už so starým „Zeleným peklom" veľa spoločného nemá. Každopádne je však trať pod hradom Nurburg jednou z najvýznamnejších v celom autošporte. Nuž a práve sem sa počas nasledujúceho víkendu chystá aj Nitran Samuel Sládečka, aby zabojoval v ostatnom podujatí Reiter Young Stars Cupu, ktorý je súčasťou európskej série GT4.

1708181557-jk3-4053.jpg

„Tak, ako väčšina okruhov v kalendári je aj tento pre mňa úplne nový," priznáva Sládečka. „Poctivo som si ho naštudoval jazdou na simulátore. Nie je to ľahký okruh a určite to bude zaujímavé." V rámci prípravy na piate podujatie sezóny RYS mal Samuel Sládečka možnosť absolvovať testy na maďarskom Pannoniaringu, kde sa dva týždne predtým jazdilo jedno z podujatí série KTM X-Bow Battle. Mimochodom, hoci Samo v tejto série počas roka odjazdil iba dve podujatia, tak po víťazstve v Brne tu stále figuruje na popredných priečkach.

1708181629-jk3-4422.jpg

„Vo štvrtok sme mali testovací deň v rámci prípravy na preteky v Nemecku," vysvetľuje Nitran. „Jazdilo sa síce na základnom aute KTM X-Bow (pozn.: úpravy pre GT4 obmedzujú auto v nastavení, výkone aj váhe), no mali sme možnosť odjazdiť veľa kilometrov a veľa vecí vyskúšať. Počínajúc jazdami s rôznym tlakom pneumatík až po viaceré odlišné nastavenia auta. Bolo to veľmi náročne, no veľmi veľa som sa naučil o aute a práci s ním. Mám z toho naozaj dobrý pocit." Informácie získané z testov mohol Sládečka priamo posunúť svojim inžinierom, ktorí mu pripravujú auto pre RYS (GT4) a verí, že mu pomôžu v nastavení jeho KTM na nadchádzajúce preteky na Nurburgringu.

1708201020-jk5-3628.jpg

„Rozhodne využijem získané informácie pri nastavení auta v Nemecku. Už piatok nám napovie, ako nám testy pomohli a kde sa asi môžeme pohybovať v pretekoch. Máme za sebou ťažký rok. Mali sme veľa smoly a veľa vecí nám nevyšlo. Veľmi by nás preto potešilo umiestnenie na pódiu. Pokúsime sa o to zabojovať," odchádza s veľkým odhodlaním v stredu na legendárny okruh Samuel Sládečka. Preteky sa jazdia ako súčasť Blancpain GT Series Sprint Cupu. V piatok sú na programe GT4 dva hodinové tréningy. V sobotu dopoludnia sa jazdí kvalifikácia a popoludní prvé preteky. V nedeľu na obed sú potom na programe druhé preteky GT4.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri