Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Rossiho prvé víťazstvo od vlaňajšej INDY500

Friday, 08. 09. 2017 - 11:55, Ľuboš Kašický   

Rossiho prvé víťazstvo od vlaňajšej INDY500

Už o necelé dva týždne skončí sezóna americkej formuly IndyCar a my spoznáme meno nového šampióna. Kto má dnes k titulu najbližšie?


Americký okruh Watkins Glen (štát New York) si poniektorí ešte pamätajú z formuly jeden. V rokoch1961 až 1980 sa tu odjazdilo 20 veľkých cien. Do histórie sa žiaľ smutne zapísal aj tragédiou Francoisa Ceverta (1973), či hororom Helmuta Koinigga (1974). Dnes je pravidelnou súčasťou americkej IndyCar.

Uplynulý víkend sa na klasickom prírodnom okruhu jazdili predposledné preteky sezóny IndyCar a priniesli nečakané, no potešujúce víťazstvo 25-ročného Alexa Rossiho. Američan si v roku 2015 skúsil odjazdiť aj päť GP v F1, no s tímom Manor Marussia veľa vody nenamútil a po návrate domov za oceán je evidentne úspešnejší. Vlani vyhral pri svojom debute legendárnu 500-míľovku v Indianapolis (aj trochu so šťastím), no až teraz pridal druhé víťazstvo v sérii IndyCar.

r02-1.jpg

„Veľa som v poslednej dobe rozprával, aké máme výborné auto a preto som o to šťastnejší, že som to dnes mohol dokázať," tešil sa v cieli Alexander Rossi. „Vedel som, že máme veľmi rýchle auto a v závere som sa do toho oprel. Dal som dvanásť kôl v kvalifikačnom tempe a podarilo sa! Veľký klobúk dolu pred tímom Andretti Autosport. Odviedol skvelú prácu. Ďakujem."

r04-3.jpg

Rossi dokázal rýchlosť svojho auta už v kvalifikácii, keď vybojoval pole position a potom v pretekoch viedol 32 zo 60 kôl. Američan sa správal na trati ako starý mazák a len potvrdil, že aj v IndyCar sa o slovo hlási nová silná generácia pilotov.

r03-1.jpg

Lídrom priebežného poradia zostáva aj naďalej Josef Newgarden (Penske), ktorý však v pretekoch skončil až na osemnástom mieste po tom, čo počas zastávky v depe poškodil auto a jeho opakovaná oprava ho pripravila o silnú bodovú pozíciu. Aj preto je stav série pred poslednými pretekmi na kalifornskom ovale v Sonome mimoriadne tesný. Newgarden vedie iba o tri body pred skúseným Scottom Dixonom, ktorý na Watkins Glen skončil druhý. Do hry o titul však stále ešte môže prehovoriť aj Brazílčan Helio CastroNeves a úradujúci šampión, Francúz Simon Pagenaud.

race-results-6.jpg

Poradie Verizon IndyCar Series 2017: Newgarden 560, Dixon 557, Castroneves 538, Pagenaud 526, Power 492, Rossi 476, Rahal 466, Sato 421, Kanaan 375, Hunter-Reay 373, ...

r01-1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri