Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Po Slušoviciach na Kolčáka čaká Praha

Monday, 27. 11. 2023 - 20:15, Public relations   

Po Slušoviciach na Kolčáka čaká Praha

Druhým koncoročnými podnikom, ktorý v uvoľnenej atmosfére oslavy motoristického športu uzatvára sezónu posádky Robert Kolčák a Zuzana Lieskovcová, bude víkendový Pražský Rallysprint.

Z Mikulášskej rely v Slušoviciach sa už stala tradícia, ktorá uplynulý víkend odjazdila okolo slávnej dostihovej dráhy už svoj trinásty ročník. Trinástka je pre niekoho šťastná, pre niekoho menej. Robo Kolčák síce medzi poverčivých nepatrí, no slušovická trinástka mu tentoraz príliš šťastia nepriniesla. „Hneď na začiatku druhej sekcie sme v ľavotočivej zatáčke trafili pravým predným kolesom obrubník. Preskočili sme cez neho a hneď som cítil, že to rozhodilo geometriu, a že máme defekt,“ opisuje zlomovú situáciu celého víkendu Martinčan, pre ktorého to znamenalo predčasný koniec premiérového štartu na populárnej mikulášskej súťaži.

B. Štrauch;dsc-0323xd-2.jpg

„Ráno nás zaskočil sneh a ľad, no považoval som to za výzvu,“ pokračuje Robo, ktorý sa na štart Mikuláš Rally 2023 postavil spolu so Zuzanou Lieskovcovou na Škode Fabia R5. „V úvodnej sekcii sme si najprv chceli overiť, či dokážeme držať tempo s domácimi posádkami. Potešilo nás preto, keď sme na prvom úseku zaostali len o 3,9 sekundy za najrýchlejšou posádkou a dostali sme sa do štvorice posádok, ktoré sa ostatným súperom utrhli. Na druhom úseku sme však následne prepálili jednu odbočku a museli sme cúvať. Stratili sme asi dvadsať sekúnd, ktoré sa na takej krátkej súťaži dobehnúť nedajú.“ Aj napriek tomu však slovenská posádka stále figurovala na štvrtom mieste z viac, ako päťdesiatky štartujúcich. „Plán bol, že od tretieho úseku sa začneme viac zabávať a baviť divákov. Žiaľ, nešťastný defekt hneď v prvom kole „dostihovky“ nás predčasne vyradil. Berieme to však športovo. V automobilových súťažiach sa to stáva. Vážim si však, že sme tu mohli štartovať a určite sa sem chceme vrátiť aj v budúcom roku,“ uzatvára štart na 13. ročníku Mikuláš Rally v Slušovicach 34-ročný nádejný pretekár.

B. Štrauch;dsc-0367xd.jpg

Zo Slušovíc sa zlatožltá Fabia R5 vracala do servisu na Slovensko, aby sa pripravila na nasledujúci víkend, kedy Kolčák s Lieskovcovou znova nastupujú na štart. „Veľmi si vážim, že nám potvrdili účasť na 28. ročníku Pražského Rallysprintu. Viem o tom, že je tam obmedzený počet štartujúcich a usporiadatelia si vyberajú koho si pozvú. Je to pre nás veľká česť, že sme sa dostali medzi štarujúcich,“ neskrýva radosť Martinčan, ktorý v Prahe uzatvorí svoju prvú súťažnú sezónu.

B. Štrauch;dsc-0360xd.jpg

Tradičný Pražský Rallysprint sa tento rok vracia ku svojim koreňom, keď do itinerára znova zaradili rýchlostnú skúšku Cementárna v údolí medzi Řeporyjemi a Radotíne. To je úsek, na ktorom rallysprint kedysi začínal. K tomu sa už tradične pôjde Strahovský okruh, ktorý si posádky odjazdia hneď trikrát. Súťaž, kde sa očakáva jazda pre zábavu a oslavu automobilového športu, má celkom 35 ostrých kilometrov. Štartuje sa v sobotu 2. decembra ráno o ôsmej hodine. „Verím, že to bude aj pre nás pekná bodka za tohtoročnou sezónou a že sa dobre pošmýkame a užijeme si to spoločne s divákmi,“ dodáva pred odchodom do Prahy Robert Kolčák.

T. Szabosi;jm1a1028.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri