Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Po prvej etape vedie Ogier. Loeb vyletel z trate!

Friday, 06. 04. 2018 - 18:00, Ľuboš Kašický   

Po prvej etape vedie Ogier. Loeb vyletel z trate!

Zrada korzických „kľukatíc" sa znova potvrdila. Medzi tými, ktorí dnes odstúpili bol aj taký majster volantu, akým je deväťnásobný majster sveta Loeb. Ogiera teda naháňajú už len Neuville a Meeke.

 

Nuž na Korzike nebýva veľa rýchlostných skúšok, no všetky stoja za to. Dnes sa začínalo na 49-kilometrovom úseku z La Porta do Valle di Rostino a hneď sa ťalo do živého. Na dlhom a náročnom úseku bola miestami ešte voda po nočnom daždi a vo viacerých zákrutách aj naťahané blato. Nečudo, že sme hneď v úvode videli niekoľko havárií. Za všetky spomeňme aspoň Japonca s horúcou hlavou, Katsuta Takamota, ktorý jedno auto (Ford Fiesta) už rozbil počas testov.

ms04-4.jpg

Najrýchlejší na trati bol od prvých kilometrov Seb Ogier (Ford), ktorý ale priznal: „Bojoval som a neraz som takmer vytočil hodiny." Ale nevytočil. Zajazdil najrýchlejší čas a usadil sa na čele poradia, ktoré už do záveru prvej etapy nepustil. Výborne začal aj Loeb. Na dlhom prvom úseku skončil iba 9,7s za Ogierom na druhom mieste. „Bolo tam veľa naťahaného blata. Skúšal som ísť rýchlejší, ale bolo ťažké udržať rytmus," priznal nabudený Francúz. Bol však asi až príliš nabudený, lebo hneď v úvode nasledujúcej eresky havaroval. Asi štyristo metrov po štarte druhého meraného úseku v rýchlej pravotočivej zákrute vyletel legendárny Loeb z trate a zostal uväznený v hlbokom jarku. Auto ani nebolo veľmi poškodené, no nedokázalo sa vrátiť na trať a Loeb s Elenom museli zo súťaže odstúpiť!

ci05-loeb.jpg

Za Loeba tak statočne zabojoval Kris Meeke (Citroen), ktorý poskočil na druhé miesto za Ogiera. V popoludňajšej druhej sekcii však trať už oschla a Meeke neodolal náporu vlaňajšieho korzického víťaza, Thierry Neuvilla (Hyundai). „Ideme čo to dá," priznal Neuville. „Vieme, že máme na víťazstvo. Musíme len udržať nasadenie a myslieť pozitívne."

ci03-3.jpg

Po úvodnej etape na Korzike teda vedie Ogier s polminútovým náskokom pred Neuvillom a Meekom. Štvrtý je najlepší pilot Toyoty, Ott Tänak. „Je to moja prvá asfaltová rely s týmto autom, no mám dobrý pocit a veci nám vychádzajú."

ms07-3.jpg

Zvyšok štartového poľa už začína zaostávať a tak sa ešte pozrime, ako to vyzerá vo WRC2. tam suverénne nasadil k trháku Honza Kopecký (Škoda Fabia R5), ktorý vedie o dvadsať sekúnd pred druhým Bonatom na novom citroene C3 R5. Veiby (Fabia R5) je tretí a Lefebvre (citroen) stráca na štvrtom mieste už viacej ako minútu!

res-leg1-5.jpg

V sobotu máme na programe dve sekcie po tri merané úseky a do cieľa etapy dorazia prvé posádky najskôr okolo siedmej večer. Uvidíme teda, ako nám druhá etapa pomieša poradie.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri