Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Trápenie Citroënu pokračuje. Včera havaroval Loeb, dnes Meeke

Saturday, 07. 04. 2018 - 20:02, Ľuboš Kašický   

Trápenie Citroënu pokračuje. Včera havaroval Loeb, dnes Meeke

Ogier v druhej etape s prehľadom kontroloval vedúcu pozíciu, hoci súperi sa naozaj snažili, aby ho dostihli. Jeho náskok dnes je však ešte väčší, ako bol včera.

 


Veľmi zostra nastúpil do druhej etapy Sebastien Loeb. Po včerajšej havárii a prepade až na 55.miesto sa potreboval rehabilitovať a tak vyhral hneď prvé dva merané úseku druhej etapy. V popoludňajšej sekcii pridal ešte najlepší čas z RS 9 a oproti včerajšku si dnes polepšil o rovných štyridsať miest! „Dnes sme mali dobrý deň," kyvkal hlavou Loeb. „Zatlačili sme a podarilo sa nám držať sa na špičke s ostatnými. Škoda toho včerajška."

Copyright manufacturer;1979402-jvbyhqiepq.jpg

No ak včera skončil mimo trať Loeb a česť „Citrónom" zachraňoval Meeke, tak dnes sa situácia otočila. Áno, Kris Meeke jazdil dlho výborne a po predposlednej rýchlostnej skúške sa znova pretlačil na druhé miesto za Ogiera. Lenže toto už asi psychicky neuniesol, lebo v nasledujúcej RS10 havaroval a z etapy odstúpil. „Idem absolútne na limite," netajil v druhej sekcii „rozpajtášený" Ír. No a toto asi robiť nemal.

Copyright manufacturer;1979348-26hwi08ji7.jpg

Po samodeštrukcii citroenov sa o druhé miesto teraz preťahujú piloti tímov Hyundai a Toyota. Výborný deň mal Ott Tänak, ktorý nám vlani dozrel a každou súťažou predvádza lepšie výkony. V sobotu vyhral dva merané úseky za zaslúžene bude nocovať ako druhý najrýchlejší. Estónec však ešte nič nemá isté, lebo pred tretím Neuvillom má náskok skromnej desatiny sekundy! Ďalších desať sekúnd za touto dvojicou je ešte Lappi. Piaty Sordo a šiesty Evans už zaostávajú za Lappim takmer minútu.

Copyright manufacturer;tgr-0032-20.jpg

A čo dodať k Ogierovi? „Nechceme riskovať. Nič ešte nie je rozhodnuté a zajtra nás čaká ešte veľa kilometrov. Dnes sme mali všetko úplne pod kontrolou. Náš plán nám zatiaľ vychádza." Nuž a ak Francúz nič nepokazí ani zajtra, tak si pripíše ďalšie víťazstvo a upevní postavenie v čele šampionátu.

Copyright manufacturer;nk201804143.jpg

Vo WRC2 zasa suverénne vládne kráľ Honza Kopecký. Továrenský pilot Škody Motorsport vedie už o tri minúty pred druhým Fabiom Andolfim. Talian sa dostal na druhé miesto po tom, čo francúzsky šampión Yoann Bonato (citroen C3 R5) mal na osmičke problémy a prepadol sa na štvrté miesto. Lefebvre na továrenskom citroene C3 R5 už ráno havaroval na RS5 a odstúpil.

res-leg2b.jpg

Zajtra vrcholí korzická rely záverečnou dvojicou eresiek a víťaza by sme mali poznať niekedy okolo druhej hodiny popoludní.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri