Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Paddon s Hyundaiom, Lefebvre s Citroenom, kde ale bude jazdiť Kubica?

Sunday, 21. 12. 2014 - 03:00, Katarína Ďurecová   

Paddon s Hyundaiom, Lefebvre s Citroenom, kde ale bude jazdiť Kubica?

Pred pár dňami sa odkryli ďalšie dve tajomstvá budúceho ročníka šampionátu WRC a to, čo bude s Haydenom Paddonom a so Stéphanom Lefebvrom. Poslednou veľkou neznámou je tak poľský jazdec Robert Kubica.

Kubica bol, čo sa sezóny 2015 týka, najprv spájaný s M-Sportom, následne sa hovorilo o tom, že podpis zmluvy s Citroenom Racing je len formalita. Len formalita to ale očividne nebola, keďže momentálne sa pre zmenu hovorí o tom, že Kubica sa budúci rok objaví opäť za volantom Fordu Fiesty RS WRC a táto informácia bola dokonca zverejnená i na oficiálnom twitterovom účte WRC. Čo sa týka názvu tímu, tak viaceré zdroje hovoria, že sa bude jednať o A-Style tím a teda hlavným sponzorom tímu by mala byť firma A-Style známa svojim nápaditým logom. Za tento tím by mal štartovať i na rakúskej Janner Rally, kde sa objavil (a vyhral) i začiatkom tohto roku a následne vo WRC od Rallye Monte Carlo, pričom prihlášku na toto podujatie Robert Kubica potvrdil na svojom oficiálnom facebookovom účte. Čo je však zaujímavé, na danom účte Kubica zároveň i v odpovedi jednému zo svojich fanúšikov dementoval informácie o Fieste WRC a A-Style tíme s tým, že niektorí ľudia (a medzi nimi zrejme je i človek starajúci sa o oficiálny profil WRC na twitteri) očividne vedia viac, ako on sám. Nezabudol však i dodať, že ako to s ním bude v budúcej sezóne sa dozvieme už naozaj čoskoro.

M-Sport;128539-kubica13gb14cm236a.jpg

A čo teda určite vieme? Novozélandský talent Hayden Paddon i napriek záujmu zo strany Citroenu ostáva verný Hyundaiu, za ktorý by ma v budúcoročnej sezóne absolvovať prinajmenšom deväť podujatí. „V prvej časti sezóny budeme pokračovať v učení sa, keďže budeme štartovať na podujatiach, s ktorými nemáme veľa skúseností. Hneď ako však budeme na podujatiach, ktoré sme už absolvovali, tak sa pokúsime na to zatlačiť a bojovať o top 5. Minulý rok som sa toho naučil veľmi veľa a s tímom mám veľmi dobré vzťahy, takže sa jednalo i jasnú voľbu. V budúcom roku sa chcem čo najviac posunúť ako jazdec a získavať čo najlepšie výsledky," hovorí o svojich cieľoch v sezóne 2015 Hayden Paddon. Paddon bude členom druhého tímu Hyundaiu - Hyundai Motorsport N; v tíme prvom bude, tak ako v minulej sezóne, Thierry Neuville, ktorý absolvuje všetky podujatia, doplní ho Dani Sordo, ktorý by sa mal objaviť predbežne na najmenej desiatich podujatiach.

Na internete sa objavili už i rôzne špekulácie fanúšikov, ktorý z jazdcov sa kde objaví, respektíve ktoré podujatia vynechá. Podľa nich by sa Sordo určite nemal predstaviť v Austrálii a otázne sú i šotolinové Mexiko a Argentína, Paddona zase predbežne neuvidíme na Rallye Monte Carlo, v Nemecku a Francúzsku, otázne je i Španielsko. Všetko však samozrejme môže byť úplne inak.

Hyundai Motorsport;128505-paddon13gb14cm214a.jpg

Francúzsky juniorský majster sveta Stéphane Lefebvre sa zase môže tešiť na svoju cenu za výhru v JWRC, ktorej súčasťou sú i štarty za volantom WRC špeciálu Citroenu. Lefebvra uvidíme na desiatich európskych podujatiach WRC, z čoho najmenej dvakrát sa predstaví za volantom DS3 WRC a najmenej šesťkrát za volantom DS3 R5 vo WRC2. Ostávajú teda ešte ďalšie dva štarty, kde Lefebvra uvidíme buď za volantom WRC alebo R5, všetko zrejme závisí od jeho výsledkov; existuje dokonca i možnosť, že v prípade, že jeho výsledky budú dobré, predstaví sa i mimo Európy.

„Dva roky som venoval tomu, aby som vyhral JWRC. Treba na to veľa skúseností. Nebolo to jednoduché, ale my sme dokázali byť rýchli a vyhnúť sa chybám. Rovnaké ciele si kladiem i pre sezónu 2015," hovorí Stéphane Lefebvre, ktorý už má skúsenosti s DS3 R5 zo Španielska a Walesu. A čo na angažovanie mladého francúzskeho talentu hovorí šéf Citroenu Racing Yves Matton? „Od založenia nášho tímu sme vždy hľadali mladé talenty, z ktorých by sme urobili tých najlepších v tomto športe. Stéphane Lefebvre mal vynikajúcu sezónu 2014 za volantom DS3 R3. Preto dáva zmysel podporovať jeho prechod k DS3 R5. Má sa ešte veľa čo učiť, ale my urobíme všetko preto, aby sme mu pomohli v ďalšom kroku k elite."

Citroen Racing;42-lefebvre-jwrcfrance.jpg

Čo sa Citroenu týka, tak dodajme ešte jednu informáciu. Za volantom DS3 R3T v JWRC budúcu sezónu uvidíme ďalšieho nádejného Francúza, ktorý v tomto šampionáte dokázal v roku 2014 podávať zaujímavé výkony - Quentina Gilberta. Jazdiť bude za belgický tím DG Sport.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri