Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ogier chce poraziť domácich Fínov a vyhrať

Sunday, 24. 07. 2011 - 19:10, Katarína Ďurecová   

Ogier chce poraziť domácich Fínov a vyhrať

Minulý rok Sébastien Ogier na Rally Finland siahal po víťazstve, nakoniec ale skončil „len" druhý, s minimálnym odstupom 10 sekúnd za víťazom Jarim-Mattim Latvalom. Jednalo sa o jeho iba tretiu Rally Finland a druhú za volantom auta špecifikácie WRC. Tento rok chce vo Fínsku Ogier vyhrať.

„Julien a ja sme motivovaní ako nikdy predtým. Vieme, že to bude jedna z najťažších rally tohto roku, pretože budeme bojovať proti Fínom na ich domácej pôde. Poraziť ich ale nie je nemožné. Minulý rok som bol prekvapený z toho, že som skončil tak tesne za víťazom. A desať sekúnd sme stratili na štarte rally, kde sme hľadali optimálny prístup", hovorí pred Rally Finland už tradične sebavedomý Sébastien Ogier.

Vladislav Maschl;img-8586.jpg

„Urobím všetko preto, aby som išiel čo najrýchlejšie už od prvej rýchlostnej skúšky. Je dôležité, aby sme si vo Fínsku pripísali veľký počet bodov. Vieme, že bojovať proti domácim jazdcom, ktorí sú svojimi kvalitami na domácej pôde známi, bude ťažké. Ale víťazstvo rozhodne nie je mimo nášho dosahu. Mojim cieľom je byť už od začiatku sebavedomý a už od úvodných kilometrov na to poriadne tlačiť. To je to, čo nám chýbalo minulý rok", dodáva Ogier.

Pokiaľ by sa Sébastienovi Ogierovi skutočne podarilo vo Fínsku zvíťaziť, stal by sa len štvrtým neškandinávskym (pokiaľ teda medzi škandinávskych jazdcov počítame i Markka Märtina z Estónska a ako škandinávsku krajinu berieme i samotné Fínsko), respektíve zrejme lepšie povedané neseverským jazdcom, ktorý by sa mohol pýšiť týmto titulom. Tými ďalšími tromi sú Španiel Carlos Sainz a Ogierovi krajania Didier Auriol a samozrejme Sébastien Loeb.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri