Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Najrýchlejší Hamilton, no hviezdou je Alonso

Friday, 22. 06. 2018 - 21:21, Ľuboš Kašický   

Najrýchlejší Hamilton, no hviezdou je Alonso

V piatkových voľných tréningoch na nedeľňajšiu veľkú cenu Francúzska v Le Castellet bol najrýchlejší Mercedes. O drámu sa postarali Ericsson a Perez.

Pod čas 1:33 sa dnes dostali iba mercedesy a redbull Daniela Ricciarda. Mercedes dostal konečne nový motor a vysmiaty Lewis Hamilton v piatok demoštroval svoju silu. Angličan zajazdil dopoludnia aj popoludní najlepší čas a verí v úspešný víkend. „Z nového motora cítim silu. Zajtra ukážeme celý potenciál," zastrájal sa Hamilton.

me06-19.jpg

Dopoludňajší prvý tréning predčasne ukončila havária Marcusa Ericsson, ktorého sauber následne začal horieť. Popoludní sa zasa o červené vlajky postaral Sergio Perez, ktorému uletelo koleso. Okrem týchto drám sa už žiadna ďalšia nekonala a tímy si poctivo plnili svoje úlohy. Kto je ako na tom sa však ukáže až zajtra v kvalifikácii.

me02-21.jpg

Novinárov však tentoraz najviac zaujímal Fernando Alonso, ktorý sa vrátil z Le Mans ako čerstvý víťaz. Vo štvrtok čelil na tlačovke množstvu otázok, ktoré sondovali jeho pocity a ambície. Španiel priznal, že jeho plán na trojkorunu stále platí a v nasledujúcom roku chce znova štartovať v Indianapolis. Rozprával o tom, aké je odlišné jazdiť v F1, WEC, či IndyCar. Rovnako tak vyvracal pochybnosti, ktoré znevažovali jeho víťazstvo tým, že v MS teraz štartuje iba jediný továrenský tím a reálnu šancu na víťazstvo teda mali vlastne iba dve autá. Španiel logicky oponoval, že v takýchto dlhých a náročných pretekoch nie je nič isté a v triede LMP1 tento rok štartovalo viacej áut, ako vlani, keď súťažila aj značka Porsche.

res-fp2-8.jpg

me01-25.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri