Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Pole pre Hamiltona. Leclerc štartuje z ôsmeho miesta!

Saturday, 23. 06. 2018 - 22:22, Ľuboš Kašický   

Pole pre Hamiltona. Leclerc štartuje z ôsmeho miesta!

Mercedes s novým motorom je zasa nedostižný a konkurenciu začína bolieť hlava. Vymyslia niečo do nedeľňajších pretekoch o veľkú cenu Francúzska?


Naposledy formula jeden jazdil na okruhu Paula Ricarda v Le Castellet ešte v roku 1990. To však bolo na kratšej verzii okruhu. Na tom dlhšom sa jazdilo vlastne iba v roku 1985, kedy Keke Rosberg na williamse s motorom Honda zajazdil pole v čase 1:32,462s (226,212 km/h). Teraz je čas polemana Lewisa Hamiltona o viac, ako dve sekundy rýchlejší!!!

me07-q-1.jpg

Nové motory Mercedes evidentne zafungovali. Presne tak, ako to Angličan včera sľuboval. Dnes spolu s kolegom Valtteri Bottasom ovládli suverénne kvalifikáciu a ťažko možno veriť v tom, že zajtra to bude vyzerať inak. „Nebolo to zlé kolo, ale mohlo byť ešte lepšie," prezradil Bottas, ktorý by sa chcel zajtra pokúsiť vyhrať. V najhoršom prípade aspoň kontrovať druhým miestom Hamiltonovi.

fe01-45.jpg

Jediný, kto sa aspoň trochu priblížil mercedesom bol Seb Vettel na ferrari. Aj ten však zaostal tri desatiny sekundy na Hamiltona. „Výhodou mercedesov zajtra nebude len postavenie v prvom rade, ale aj štart na supersoftoch," dumal Nemec na konci kvalifikácie. Ferrari totiž obulo ultrasofty, no ani to nepomohlo.

me03-16.jpg

Prekvapením soboty je rozhodne Charles Leclerc, ktorý so zatracovaným sauberom vybojoval Q3 a dokonca ôsme miesto na štarte pred oboma monopostami tímu Haas! Romain Grosjean dokonca v tretej časti kvalifikácie havaroval a bude štartovať desiaty (ak nič nebudú meniť a nedostanú penalizáciu).

sa01-6.jpg

Preteky zajtra štartujú v štandardnom čase a o favoritoch niet pochýb. Otázkou je, čo dokážu vyčarovať súperi z Ferrari a RedBullu. Počasie by nemalo vstupovať do hry.

res-q3-8.jpg

fe02-33.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri