Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Na západnom fronte však nič nové. Súboj Mercedes vs Ferrari pokračuje

Friday, 09. 06. 2017 - 22:50, Ľuboš Kašický   

Na západnom fronte však nič nové. Súboj Mercedes vs Ferrari pokračuje

Dnes sa začali prvé voľné tréningy na nedeľňajšiu Grand Prix Kanady. Všetci sa poriadne trápia s pochopením pneumatík.


Do Montrealu Pirelli doviezlo tri najmäkšie zmesi, no aj tak sa zdá, že sú poriadne tvrdé. Aj na najmäkších ultrasoftoch sa dnes dalo zvládnuť asi tridsať kôl, čo otvára nové varianty pre stratégiu pretekov. Tie by sa zjavne mali ísť na jednu zastávku. Samozrejme za predpokladu, že sa nič mimoriadne nestane a chlapci za volantom dostanú gumy do optimálneho okna.

fe02-9.jpg

V piatok to však určite na „optimálne okno" nevyzeralo. Videli sme množstvo šmykov a hodín, ktoré boli dôsledkom práve nepochopenia správania sa pneumatík na tejto drsnej a rýchlej trati. Najlepšie sa s podmienkami vysporiadal Kimi Räikkonen, ktorého čas bol o dve desatiny sekundy rýchlejší, ako čas druhého Lewisa Hamiltona, či tretieho Sebastiana Vettela.

mcl01-2.jpg

Dnes však ešte nemá zmysel robiť žiadne uzávery a stačí si pozorne preštudovať výsledky a pneumatiky, ktoré piloti použili. Milé je vidieť Fernanda Alonsa v prvej desiatke, no v zajtrajšej kvalifikácii to môže byť všetko inak. Kvalda sa jazdí o 19.00 nášho času, takže stihnete aj rodinný výlet.

fp2-results-7.jpg

re01-3.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri