Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Alonso: Ak nezačneme víťaziť, tak odídem

Friday, 09. 06. 2017 - 08:36, Ľuboš Kašický   

Alonso: Ak nezačneme víťaziť, tak odídem

Na tlačovke pred GP Kanady, ktorá sa ide tento víkend v Montreale, španielskeho ex-majstra sveta F1 novinári pritlačili, aby sa vyjazdil k situácii v McLarene a svojej budúcnosti. 


Pochopiteľne, že Alonsa sa všetci pýtali najprv na zážitky a pocity z Indianapolis. Toto všetko sme však už rozoberali a všetkých viacej zaujímali postoje ohľadom budúcnosti Fernanda v McLarene. Indy500 pomohlo nielen jeho sebavedomiu, ale aj záujmu iných tímov o jeho služby. Alonso ukázal, že nič nezabudol a v inom aute by bol schopný bojovať o tretí majstrovský titul.

mclaren01.jpg

Do živého začal ťať Simon Lazenby zo Sky Sport, keď sa opýtal: „Sľúbili ti up-grade pre Montreal, no nevyzerá to tak. Zak Brown Hondu kritizoval, keď povedal, že nasledujúcich 90 dní bude rozhodujúcich. Čo sa musí zmeniť, aby si zostal v McLarene?" Na priamu otázku priamy Alonso odpovedal ešte stručne a jasne. „Musíme víťaziť. Ak začneme víťaziť do septembra, tak som sa rozhodol zostať."

ho2.jpg

K téme sa zakrátko vrátil aj Andrew Benson z BBC Sport a zatlačil. „To znamená, že ak do septembra nezvíťazíte, tak opúšťaš McLaren? Môžeš to potvrdiť?" Španiel si uvedomil, že musí dobre zvážiť slová, ale posolstvo je jasné. „Nikdy nevieš," začal Fernando, ktorý sa teraz už rozhovoril viac. „Je jún a nemôžem teraz na 100% povedať, ako bude v nasledujúcom roku, keď som ešte o tom ani nezačal vážne uvažovať. Všetci chceme vyhrávať a to očakávame aj od Hondy. Zak to včera povedal. Chceme, aby McLaren znova vyhrával a znova bojoval o majstrovský titul. A ja som toho istého názoru. Chcem vyhrávať a získať tretí titul. Preto som vstúpil do tohto projektu. Faktom však je, že v tej pozícii nie sme. Ak sa veci nezmenia, tak treba zmeniť projekt. To je jediné, čo môžem teraz povedať, kým si v septembri, či októbri nesadnem a nerozhodnem sa definitívne ako ďalej."

alo03.jpg

Nuž neviem ako to čítate vy, ale podľa mňa to znie ako jasné posolstvo McLarenu a Honde, no zároveň aj konkurencii, že Fernando Alonso je pri sile a otvorený ponukám. V to, že by McLaren s Hondou začali zrazu porážať Ferrari a Mercedes dnes predsa uverí asi málokto.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri