Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Na Monze Bottas rýchlejší, ako Hamilton

Friday, 01. 09. 2017 - 21:21, Ľuboš Kašický   

Na Monze Bottas rýchlejší, ako Hamilton

Úvodné tréningy na nedeľňajšiu veľkú cenu Talianska na Monze patrili mercedesom. Ferrari sa trápi s balansom. Alonso dostane trest 35 miest na štarte.


Dopoludnia trať na chvíľu jemne pokropil dážď, no nič extra sa nedialo. Tímy si plnili svoje povinnosti a poradie nás ani veľmi zaujímať nemuselo. Len pre poriadok si preto povedzme, že dopoludnia bol najrýchlejší Hamilton pred Bottasom a štvorica pilotov Ferrari a RedBullu v zložení Vettel, Räikkonen, Verstappen a Ricciardo sa prekvapivo motala so stratou približne sekundy na mercedesy.

me02-9.jpg

V popoludňajšom tréningu sa pochopiteľne zrýchľovalo a Ferrari sa odpútalo od RedBullov, ktorých strata sa nezmenšila. Napriek tomu, že Vettel a Räikkonen stiahli stratu na mercedesy už na desatinky sekúnd sa však stále sťažujú na balans vozidiel a vyhlasujú, že ich ešte čaká veľa práce s nastavením auta. Či budú schopní setup ešte zlepšiť sa ukáže už v sobotňajšej kvalifikácii.

fe07-5.jpg

Zaujímavou správou dnešného dňa je podvečerné stretnutie šéfa McLarenu Zaka Browna s novinármi, ktorým jasne naznačil, že v tomto mesiaci padne definitívne rozhodnutie ohľadom motorov. Honda má poslednú šancu a ak ju nevyužije, tak McLaren prestúpi na motory Renault. Stratí tak síce finančnú výhodu, keďže za francúzske motory bude platiť, no Brown jasne povedal, že športové výsledky sú prednejšie, než finančné úspory.

Martin Trenkler;ren5789.jpg

Mimochodom obidva mclareny prekvapili v druhom voľnom tréningu, keď zajazdili časy približujúce sa redbullom. Fernando Alonso však dostane trest za výmenu komponentov v podobe 35 miest na štarte a vo výsledok na Monze nespolieha. Dôraz však kladie na nasledujúce preteky v Singapure, kde by Honda mala dokázať využiť šancu. „Áno, povedal som, že sa rozhodnem v septembri," priznáva Alonso na pripomienku, že dnes začal september. „Je však iba prvý deň mesiaca a ja som už o tom začal premýšľať. Všetko sa včas dozviete."

res-fp2-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri