Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Miro Pospíchal prevzal vedenie vo FIA CEZ v rallycrosse

Thursday, 19. 07. 2018 - 11:35, Public relations   

Miro Pospíchal prevzal vedenie vo FIA CEZ v rallycrosse

Veľmi pekné a poriadne súpermi nabité preteky prežil Miro Pospíchal v maďarskom Nyiráde. Výsledkom bolo druhé miesto, ale hlavne postup na pozíciu lídra v seriáli FIA CEZ v rallycrosse v kategórii STC+2000.

Nádherná trať, množstvo divákov, ale aj poriadne obsadené jednotlivé kategórie kvalitnými jazdcami. To všetko mohli zažiť diváci v rámci siedmeho kola seriálu FIA Zóna strednej Európy, ktoré sa konalo v maďarskom Nyiráde.

20180624-090151.jpg

„Pokiaľ nám auto fungovalo mali sme aj dobrú rýchlosť a vyhrával som. V tohtoročnej sezóne sme si však užili aj množstvo technických porúch. Zdá sa, že teraz sa nám ich už podarilo odstrániť, auto funguje, ja tiež, tak sa z toho tešíme. Dúfam, že tomu tak bude počas celého víkendu," povedal Miro Pospíchal po sobotňajších tréningoch a prvej rozjazde.

V nedeľu v ďalších dvoch rozjazdách všetko fungovalo tiež a Miro sa už tešil na semifinále, do ktorého nastupoval s Pole Position. Ihneď po štarte však prišlo ku kolízii, z ktorej našťastie Miro vyviazol a mohol pokračovať ďalej. Výsledkom bolo druhé miesto, ale aj odtrhnutý blatník a drobná porucha servoriadenia. Podstatný bol však postup do finále. V tomto momente nastal pre mechanikov Pospíchal Teamu „zhon" aby dostali Volkswagen Polo TDi na finále do patričnej kondície. Toto sa podarilo v rekordne krátkom čase a Miro sa mohol postaviť na štart.

image7.jpeg

V samotnom finále sa Miro po výbornom štarte dostal na druhé miesto a zahájil útok na prvú pozíciu. To mu síce nakoniec nevyšlo, výsledok však veľmi potešil. Navyše sa podarilo Mirovi Pospíchalovi v rámci pretekov v Nyiráde eliminovať osem bodovú stratu na vedúcu priečku, ku ktorej pridal navyše ďalšie dva body. To znamenalo postup na prvú priečku priebežného poradia v rámci seriálu FIA CEZ v rallycrosse v kategórii STC+2000.

„Som maximálne spokojný. Išli sme sem so stratou osem bodov a teraz sme v pluse o dva body a patrí nám prvé miesto priebežného poradia v kategórii STC+2000 v seriáli FIA CEZ. Je to super. Musím sa však trochu vrátiť k semifinále. To bolo veľmi zaujímavé. Priznám sa, že po štarte a po tej skrumáži, ktorá tam vznikla, som neveril, že to takto dopadne. Musím však povedať, že som urobil v rámci finále dve drobné chybičky, ktoré keby neboli možno by sa podarilo aj vyhrať. Na keby sa však nehráme a znovu opakujem, som nadmieru spokojný. Samozrejme toto všetko by sa nepodarilo bez dobrých mechanikov, ale aj partnerov tímu, ktorí stoja pri nás, za čo im patrí obrovská vďaka," povedal po finálovej jazde spokojný Miro Pospíchal.

Ďalšie preteky seriálu FIA CEZ v rallycrosse sú v pláne už o dva týždne. Tie sa budú konať opäť na trati v Sedlčanoch.

Miro Majláth

Poznámka: Tento materiál nie je autorským materiálom www.autosportfoto.sk, redakcia do neho nezasahovala a nezodpovedá preto za prípadné faktické a gramatické chyby. Text neprešiel jazykovou korektúrou.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri