Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rallycross

Miro Pospíchal v Sedlčanoch výborne až ..... do finále

Tuesday, 26. 06. 2018 - 21:10, Public relations   

Miro Pospíchal v Sedlčanoch výborne až ..... do finále

Miro Pospíchal, úradujúci víťaz seriálu FIA CEZ rallycross, ale aj slovenský a český minuloročný majster v kategórii STC+2000 sa fanúšikom predstavil v rámci šiesteho kola seriálu FIA CEZ v rallycrosse.

To sa uskutočnilo namiesto plánovanej Sosnovej, nakoniec v Sedlčanoch. Priaznivcom autokrosu, motokrosu, ale aj rallycrossu asi Sedlčanskú kotlinu netreba veľmi predstavovať. Tunajšia trať funguje už od roku 1950, čiže už šesťdesiatosem rokov sa po nej preháňajú automobiloví a motocykloví pretekári z celej Európy, ba hádam aj sveta. Skúsení organizátori ani teraz nezaváhali a trať, ale aj jej okolie boli pripravené takmer dokonale. Servisné depo zaplnilo množstvo jazdcov a diváci na tribúne, ale aj inde v okolí trate mali možnosť sledovať neskutočné súboje doslova o tisíciny sekúnd.

20180624-144547.jpg

Jedny z najkrajších, ale aj najtesnejších súbojov, pri ktorých nie je núdza o dych vyrážajúce akčné momenty, ako sme si už v poslednej dobe zvykli, sa odohrávajú v kategórii vozidiel STC nad dva litre. A práve v tejto kategórii kraľuje aj Slovák, Miro Pospíchal so svojim Volkswagenom Polo TDi. Práve toto auto, lepšie povedané jeho poloosi a kĺby dosť potrápilo Pospíchal Team aj na predchádzajúcich pretekoch. Rovnako sa začalo správať aj v Sedlčanoch, našťastie ešte v rámci tréningových jázd. Po tom, čo mu Miro spoločne s jeho otom Jožkom poriadne dohovoril, začalo poslúchať. Miro si v rámci trojice rozjázd na svoje konto pripísal dve víťazstvá, jedno druhé miesto, ale aj bonusové body za najrýchlejšie kolo v Sedlčanskej kotline.

„Na začiatku zase začalo Polo štrajkovať a odišiel nám kĺb na poloosi. Ten sme vymenili a zrazu auto išlo ako nové a mne sa naozaj dobre jazdilo. To, že konkurencia je neskutočne silná sa mi potvrdilo v tretej rozjazde, kde som urobil iba jednu drobnú jazdeckú chybu, čo ma hneď stálo víťazstvo. Nevadí, podstatné je, že na nášho najväčšieho súpera, Rakúšana Schadenhofera sme získali množstvo bodov. Do semifinále ideme z pole position, verím, že všetko bude fungovať," hlásil Miro Pospíchal po rozjazdách.

20180624-090151.jpg

Tak ako si Miro Pospíchal naplánoval, tak sa aj stalo. Semifinále A jednoznačne vyhral a na štart finále sa postavil opäť na pole position. Hneď po štarte sa mu podarilo zaradiť na vedúcu priečku a mohol určovať rýchlosť. Toto všetko skončilo po približne jeden a pol kole, keď sa z podvozku Volkswagena Polo TDi ozvala rana a Miro s roztrhnutým vonkajším kĺbom musel ostať stáť na okraji dráhy.

„Už fakt neviem čo sa deje. V minulom roku sme okrem drobných porúch, ktoré vlastne ani neboli poruchy, jazdili bez problémov. Aj teraz sa zdalo, že už je všetko v poriadku, pred finále sme práve vonkajšie kĺby ešte pre istotu vymenili a zrazu toto. Najviac ma štve, že všetko čo sa mi na Schadenhofera podarilo v priebehu tohto víkendu zarobiť, pokazilo jedno finále. Verím, že o tri týždne v maďarskom Nyárade už takéto problémy mať nebudeme," dodal po pretekoch Miro Pospíchal.

Tak ako už Miro Pospíchal naznačil, seriál FIA CEZ v rallycrosse pokračuje u našich južných susedov, v Maďarsku v polovici mesiaca júl na trati v Nyárade.

M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri