Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Miro Konôpka pôjde 24h Nürburgring

Thursday, 12. 06. 2014 - 16:14, Public relations   

Miro Konôpka pôjde 24h Nürburgring

Slovenský automobilový pretekár Miro Konôpka sa po piaty raz v kariére predstaví na slávnej 24-hodinovke na nemeckom okruhu Nürburgring. Legendárna trať bude od 19. do 22. júna hostiť tieto svetoznáme preteky na svojom najdlhšom variante, 25-kilometrovej trati zloženej z Grand Prix a Severnej slučky. Nordschleife prezývaná aj Zelené peklo hostí podujatie ADAC Zurich 24h po 42-krát. Jediným Slovákom na štarte bude práve Miro Konôpka.

Tibor Szabosi;co8c3130-6.jpg

V Nemecku sa predstaví ako člen posádky domáceho tímu Car Collection Motorsport v ich Porsche 997 GT3 Cup s číslom 72. Spolu s ním zabojujú v triede pohárových Porsche aj Ronnie Saurenmann, Klaus Koch a pod pseudonymom Don Stephano aj Stephan Rössel, majiteľ známeho Porsche centra Aschaffenburg, ktoré úspešne pripravovalo vozidlá aj do seriálu Porsche Supercup.

Miro Konôpka sa na ďalší štart na trati všetkých tratí veľmi teší: „Okrem Majstrovstiev Slovenska a ESET V4 Cup sa ako jediný zo Slovenska špecializujem aj na 24-hodinovky a táto má pre mňa špeciálny význam. Práve tu som v roku 2001 išiel svoju prvú 24-hodinovku v živote," spomína 52-ročný skúsený jazdec. „Je to jednoznačne najťažší okruh na svete, aj laici ho už poznajú podľa nehody Nikiho Laudu, nedávno aj z filmu Rivali. Takmer sa nedá naučiť a pri štartovom poli s 210 autami je každá zákruta úplne iná. Navyše tam býva fantastická atmosféra, Nemci motoršport milujú. Pri trati ich býva 250 až 300 tisíc. Pre mňa je to významnejšie podujatie ako Le Mans, pretože tam robí výber nejaká komisia. Tu sa tím musí kvalifikovať a tak to má v poctivom motoršporte byť."

konopka-24hnur-re.jpg

Pre Mira Konôpku to bude druhá 24-hodinovka v tomto roku. V januári štartoval v Dubaji v Spojených Arabských Emirátoch, kde obsadil v triede 997 skvelé 3. miesto.

Viac informácií nájdete na stránke arcbratislava.sk.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri