Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Horúci víkend na Monze posunul Gondu na 3. miesto v šampionáte FA1

Tuesday, 10. 06. 2014 - 15:42, Public relations   

Horúci víkend na Monze posunul Gondu na 3. miesto v šampionáte FA1

Richard Gonda štartoval v ďalších pretekoch FA1 na slávnom talianskom okruhu v Monze. Sobotné i nedeľné preteky boli náročné, no z Talianska si nakoniec s monopostom v slovenských farbách priniesol 22 bodov za dve štvrté miesta a v priebežnom hodnotení šampionátu FA1 sa posunul na tretie miesto.

fa1-gonda-monza-2-re.jpg

Počas uplynulého víkendu vítala podujatie Acceleration 14 spolu s pretekmi FA1 talianska Monza. Na programe boli tradične dve kvalifikácie, 30-minútové preteky s jednou povinnou zástavkou v boxoch a 45-minútové preteky s dvomi zástavkami v boxoch. Richard Gonda, ktorý v tomto šampionáte reprezentuje svoju krajinu v spolupráci s talianskym tímom Ghinzani, bojoval o pódiové umiestnenia v oboch pretekoch.

Do sobotných pretekov štartoval z 5. miesta, už po štarte sa prepracoval na 4. miesto, zástavka v boxoch prebehla bez problémov a Gonda začal stíhaciu jazdu za dvojicou Bortolotti, Melker. Napriek tomu, že dosiahol druhý najrýchlejší čas pretekov, nepodarilo sa mu predbehnúť tretieho Bortolottiho a skončil na 4. mieste.

fa1-gonda-monza-1-re.jpg

Nedeľné dlhé preteky boli sprevádzané haváriami a niekoľkými odstúpeniami. Gonda štartoval zo 6. miesta, v prvom kole bol už štvrtý. Stratégia pitstopov a výberu pneumatík Gondovi stratila v strednej časti pretekov po prvej výmene dve pozície. Po druhej výmene pneumatík dokázal však jazdiť kolá o dve sekundy rýchlejšie, prepracoval sa späť na štvrté miesto a dokonca znížil rozdiel medzi ním a tretím Balthasarom z desiatich na necelú jednu sekundu v cieli. „Keby sme mali ešte jedno kolo, tak ho určite predbehnem, bohužiaľ preteky sa skončili tento raz v prospech Balthasara," povedal v cieli Gonda. Víťazom v oboch pretekoch sa stal Švéd Felix Rosenqvist.

Gonda: „S víkendom som spokojný, dvakrát 4. miesto je dobrá bilancia v takej konkurencii. Teším sa však, že som sa posunul na 3. miesto v celkovom hodnotení FA1. Najbližšie už na domácom Slovakia Ringu - bez pretekov, len exhibične, no o to väčšia to bude zábava."

fa1-gonda-monza-3-re.jpg

Najbližšie teda Richard Gonda privezie svoju pretekársku Formulu Acceleration 1 v slovenských farbách na podujatie Acceleration na Slovakia Ring počas víkendu 4. - 6. júla. Po čase sa teda ukáže aj na domácej pôde pred slovenskými fanúšikmi v rámci exhibičných jázd.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri