Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Mikklesen: Miesto vo Volkswagene by bolo splneným snom

Monday, 25. 07. 2011 - 14:17, Katarína Ďurecová   

Mikklesen: Miesto vo Volkswagene by bolo splneným snom

Andreas Mikkelsen spolu s mladým Fínom Joonasom Lindroosom dostali od Volkswagenu v rámci ich výberu mladých talentov do tímu možnosť vo Fínsku štartovať za volantom Škody Fabia S2000. Pre Mikkelsena je to, samozrejme, obrovská možnosť, čo si tento Nór veľmi dobre uvedomuje.

„Je to možnosť snov, ale viem, že nebudú skúšať iba mňa, takže to neznamená, že tým, že absolvujem túto rally si automaticky zaistím miesto v tíme. Musíme sa uistiť, že ukážeme to najlepšie, čo v nás je a zároveň dokončíme túto rally, pretože pre tím Volksewagenu je veľmi dôležité, aby nazbieral čo najviac skúseností, aby bol v roku 2013 pripravený. Ak k tomu môžem prispieť, budem veľmi rád", realisticky hodnotí Andreas Mikkelsen celú záležitosť so svojim štartom za Volkswagen vo Fínsku.

Tibor Szabosi;co8c1375-2.jpg

Pre Mikkelsena sa jedná o veľkú príležitosť a tým pádom nemohla chýbať otázka na to, či sa cíti byť pod tlakom. Na to 22 ročný Nór odpovedal: „Rozhodne to bude veľmi dôležitá rally, ale vo Fínsku som už štartoval dvakrát a túto rally mám veľmi rád. Proste pôjdeme tak, ako budeme chcieť, nemáme žiadne inštrukcie i keď vieme, že rally máme dokončiť. Vydáme zo seba to najlepšie a uvidíme, čo sa stane", zakončuje Andreas Mikkelsen, ktorý už stihol absolvovať i návštevu základne Volkswagenu v Stutgarte.

Andreas Mikkelsen sa okrem iného môže spoliehať i na to, že Fabiu S2000 veľmi dobre pozná. V tomto aute štartuje tento rok v IRC za tím Škoda UK, absolvoval v ňom i zopár rally talianskeho asfaltového šampionátu a navyše ho pred Rally Finland ešte čaká i dvojdenný test. Dokáže všetky tieto skúsenosti zužitkovať a presvedčiť vedenie Volkswagenu, že práve on je tým jazdcom, ktorého hľadajú?



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri