Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Miki Čambal zo Šternberku s novými skúsenosťami

Wednesday, 07. 06. 2017 - 18:19, Public relations   

Miki Čambal zo Šternberku s novými skúsenosťami

Nové podujatie, neznáma trať, ale aj prostredie. To všetko čakalo na Mikiho Čambala v Šternberku, kde sa konalo ďalšie kolo Majstrovstiev Európy, ale aj Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2017.

 

Tibor Szabosi;asf-7601-1.jpg

Premiéra Mikiho Čambala v Šternberku sa nakoniec, aj keď to spočiatku tak nevyzeralo, vydarila. „Bola to taká moja polo premiéra, keďže som tu v minulosti už jazdil, ale to bola iba krátka trať, na tejto dlhej to bola absolútna premiéra. Po prvej tréningovej jazde som so sebou nebol úplne spokojný. Mal som totiž pocit, že tak zle som ešte nikdy nešiel. V druhej to už bolo pocitovo podstatne lepšie, čas však bol iba o jednu sekundu lepší ako ten z prvej. Neviem čím to bolo, asi to bol iba nejaký môj zlý vnútorný pocit," vysvetlil Miki Čambal v sobotu večer po absolvovaní dvojice tréningových jázd.

Tibor Szabosi;c30i2329-9.jpg

Na nedeľu, ako to už v rámci podujatí zaradených do Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu býva, pripravil organizátor dvojicu súťažných jázd, ktoré mali rozhodnúť o tom, kto a v akom poradí sa postaví na stupne víťazov. V Mikiho prípade prvá súťažná jazda dopadla veľmi dobre, po nej sa však ponad Šternberk prehnala poriadna búrka, ktorá nielenže zaplavila trať poriadnou dažďovou sprchou, ale polámala aj niektoré stromy. Organizátor mal tak v momente plné ruky práce s ich odstránením a štart druhej súťažnej jazdy sa tak poriadne natiahol. Trať medzitým v priestore štartu síce uschla, Miki však nič nenechal na náhodu a obul mokré pneumatiky. A urobil dobre, keďže na niektorých častiach bola na trati ešte voda. Výsledkom bol výborný čas, ktorý zároveň zabezpečil Mikimu Čambalovi víťazstvo v triede E1-1600, ale aj siedme miesto v skupine E1. Navyše bol v spolupráci s Citroënom Saxo najrýchlejšou jedna šestkou v Európe. Samozrejme ak opomenieme formule a placky.

Tibor Szabosi;c30i4129-5.jpg

„Nedeľa, ak opomenieme ten popoludňajší lejak bola výborná. Fantasticky som si zajazdil, vybojoval ďalšie body v triede a vyskúšal som si novú trať. Auto fungovalo absolútne perfektne za čo by som rád poďakoval môjmu mechanikovi Mikimu Borovskému. Samotná trať je však nesmierne náročná na pneumatiky a my sme išli dva roky staré, takže s výsledkom sme v rámci našich možností spokojní. Samozrejme moja vďaka patrí aj všetkým partnerom nášho tímu a celej mojej rodine. Teraz nás čaká mesačná prestávka, po ktorej sa predstavíme domácim divákom na Pezinskej Babe," uzavrel rozprávanie Miki Čambal.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri