Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Najlepší pretekársky víkend Jantár Teamu

Wednesday, 07. 06. 2017 - 09:27, Public relations   

Najlepší pretekársky víkend Jantár Teamu

Štvrté kolo Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu absolvovala dvojica jazdcov slovenského Jantár Teamu na Morave, v Šternberku. Víkend plný vrtochov počasia nakoniec dopadol lepšie ako plánovali.

Ján Miloň s vozidlom BMW Z4 GT3 absolvuje v tomto roku kompletný seriál FIA Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu. Po úvodných štyroch podujatiach mu v priebežnom poradí skupiny GT patrí vedúca priečka. Poďme však k podujatiu Ecce Homo Šternberk.

Tibor Szabosi;asf-8055.jpg

Štvrté podujatie európskeho šampionátu bolo zároveň aj ďalším kolom Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu. O body do oboch šampionátov sa zapojili aj jazdci slovenského Jantár Teamu, Ján Miloň a Jaroslav Dubóczi. Prvému menovanému v tohtoročnej sezóne na európskych tratiach robí spoločnosť vozidlo BMW Z4 GT3 s ktorým sa predstavil aj divákom v Šternberku. Výsledkom bolo druhé miesto v skupine GT, triede GT v rámci FIA European Hill Climb Championship, víťazstvo v triede GT v rámci slovenského šampionátu a tretie miesto absolútne v majstrovstvách Rakúska.

Tibor Szabosi;c30i4070-3.jpg

„Bol to fantastický víkend. Jediné čo nám robilo problémy bolo počasie, ktoré bolo v nedeľu premenlivé, čiže sme stále museli maturovať s pneumatikami. V druhej tréningovej jazde som zabudol prepnúť auto do pretekárskeho režimu, potom už všetko klapalo na jednotku. Prežil som nádherný víkend, kde sa mi podarilo jazdiť časy iba s malým odstupom za Robom Šenkýřom, ktorý však na šternbernskom kopci má snáď viac nacúvané ako ja najazdené. O Robovi hovorím zámerne preto, že je niekoľkonásobný európsky šampión a držiteľ niekoľkých traťových rekordov, čiže Robo bol pre mňa výzvou a akousi mtou, ktorú som chcel dosiahnuť. Tým, že som sa mu dokázal priblížiť na rozdiel jednej sekundy som sa utvrdil v tom, že moja cesta je správna a voľba auta bola rovnako správna. Už sa teším na ďalšie preteky, ktoré sa budú konať v nemeckom Glasbachu o týždeň," povedal po pretekoch Ján Miloň.

Tibor Szabosi;asf-6473.jpg

Jaroslav Dubóczi, druhý jazdec Jantár Teamu sa divákom predviedol v Šternberku s vozidlom Seat Leon Supercopa. Navyše Jaro na tejto trati štartoval prvýkrát, čiže nikto od neho neočakával nejaké super výkony. Opak však nakoniec bol pravdou a Jaro dojazdil na druhom mieste v triede E1+2000/2WD v rámci slovenského šampionátu a zároveň mu patrilo po pretekoch aj šesťdesiate miesto spomedzi dvesto štartujúcich.

Tibor Szabosi;c30i2406-3.jpg

„Nádherná trať, ale aj neskutočná divácka podpora. Je fakt vidieť, že Šternberk pretekmi automobilov do vrchu doslova žije. Ako už aj Janko hovoril dosť nás potrápilo počasie, hlavne v nedeľu pred druhou súťažnou jazdou, keď sa nad Šternberkom prehnala silná búrka. Všetko sme však zvládli a s výsledkom som nadmieru spokojný," doplnil Jaroslav Dubóczi.

Fotogaléria Jantár team Ecce Homo

jantarpartneri.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri