Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Mick Schumacher potvrdený aj na ďalšiu sezónu F3

Monday, 12. 02. 2018 - 15:54, Ľuboš Kašický   

Mick Schumacher potvrdený aj na ďalšiu sezónu F3

Šéfmi tímov F1 ostro sledovaný európsky šampionát F3 začína novú sezónu až v polovici mája vo francúzskom Pau. Štartová listina sa preto plní pomalšie, no dnes sme dostali oficiálne potvrdené to najzaujímavejšie meno.


Aj v sezóne 2018 bude za tím Prema Theodore štartovať mladík s priezviskom Schumacher a iniciálkami M.S. Syn Michaela Schumachera, Mick (22.3.99) začal v roku 2008 na motokárach a do monopostu F4 sa posadil v roku 2015. Na tejto úrovni zotrval dva roky a teraz je pred ním druhá sezóna v európskom šampionáte F3. Tím Prema Theodore dnes potvrdil, že s Mickom budú pokračovať aj v sezóne 2018.

mic2.jpg

Prema Powerteam sa totiž spojila s ďalším slávnym menom, Theodore Racing a tím sa teraz volá Prema Theodore Racing. Áno, pamätníci si dobre pamätajú. Theodore Racing je nadviazanie na niekdajší prvý čínsky tím v F1, ktorý v druhej polovici 70-tych rokov založil Teddy Yip. Známe meno oživil desať rokov po otcovej smrti Teddy Yip junior, keď vrátil Theodore Racing na scénu v roku 2013.

mic1.jpg

Pod Prema Theodore Racing bude v tejto sezóne vo formule 4 jazdiť mladý Enzo Fittipaldi (ako sme písali už minule) a v F3 vedľa Číňana Guanyu Zhoua a Novozélanďana Marcusa Armstronga dnes tím potvrdil aj Micka Schumachera. „Som rád, že môžeme potvrdiť Micka, ktorý vlani vstúpil do F3 po úspešnom roku v F4. Ukázal osobnosť a potenciál s ktorým by mal v tomto roku patriť medzi päticu najlepších pilotov F3," vraví šéf tímu, René Rosin.

mic3.jpg

„Súťažiť v F3 je vždy veľmi tesné v silnej konkurencii. Aj to je dôvod, prečo sa na nasledujúcu sezónu už veľmi teším," tvrdí o chvíľu 19-ročný Mick Schumacher. „Prema je tím s ktorým môžem napredovať. Vlani sme skvele spolupracovali a som presvedčený, že naša vzrušujúca spolupráca bude pokračovať aj v tomto roku a budeme bojovať o čelné pozície."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri