Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

WEC vo Fuji preložili kvôli Alonsovi!

Monday, 12. 02. 2018 - 14:18, Ľuboš Kašický   

WEC vo Fuji preložili kvôli Alonsovi!

Ako sme už písali, tak dvojnásobný majster sveta F1 a pilot tímu McLaren, Fernando Alonso, bude v nasledujúcej super sezóne WEC 2018-2019 štartovať v továrenskom tíme Toyoty. A rozhodne chce bojovať o majstrovský titul aj o víťazstvo v 24h Le Mans.


Tento rok je na programe päť pretekov MS prototypov a jediný termín (21.októbra) kolidoval s veľkou cenou Spojených štátov v Austine. Toyota sa preto rozhodla požiadať o zmenu termínu 6 hodinovky pod sopkou Fuji a FIA jej dnes vyhovela. Termín sa posunul o týždeň skôr a WEC v Japonsku sa bude jazdiť 14.októbra 2018. Alonso teda zvládne odjazdiť celú sezóny F1 aj WEC bez vynechania čo i len jediných pretekov!

01-alonso.jpg

No zatiaľ čo sa v Toyote s Alonsom tešia, tak viacerí iní pretekári už takú radosť nemajú. Mnohí len krútia hlavou, že kvôli jedinému pretekárovi sa mení termín konania podujatia a oni kvôli tomu vynechajú svoje preteky v Amerike. 13.októbra sa totiž v Atlante, štát Georgia, jazdia posledné preteky sezóny IMSA SportsCars Championship - Motul Petit Le Mans a tam štartuje viacero pretekárov, ktorí štartujú aj v MS prototypov.

toy03-2.jpg

„Keď prijmete takého rozhodnutie, tak vždy bude niekto, kto bude šťastnejší viac a niekto, kto bude šťastnejší menej," obhajuje rozhodnutie šéf FIA WEC, Gerard Neveu. „My sa snažíme zastávať záujmy nášho šampionátu a tomu podriaďujeme naše rozhodnutia. Fernando Alonso chce bojovať o titul a preto nemôže vynechať žiadne preteky. Vôbec nepripadalo do úvahy, aby sa vo Fuji jazdilo bez neho."

Štartová listina MS prototypov na super sezónu 2018 - 2019

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri