Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mercedesy o sekundu rýchlejšie ako Ferrari!

Saturday, 03. 09. 2016 - 16:04, Ľuboš Kašický   

Mercedesy o sekundu rýchlejšie ako Ferrari!

Napriek novým motorom sa Ferrari v kvalifikácii na Monze Mercedesu ani len nepriblížilo.

Do zajtrajších 53-kolových pretekov vyštartujú z prvého radu obidva mercedesy. Lewis Hamilton získal dnes 56 pole position a nadelil nešťastnému tímovému kolegvi Nicovi Rosbergovi takmer pol sekundy!!! „Nebol som dosť rýchly," krčil plecami Nemec pre ktorého to zajtra nič dobré neveští.

q-nico-4.jpg

Z druhého radu odštartujú obaja piloti tímu Ferrari v poradí Vettel a Räikkonen. Červení však strácajú na Hamiltona takmer sekundu a neveria si veľmi, že by zajtra situáciu otočili. „Rozdiel je veľký. Mercedesy jazdia svoju ligu," priznal aj Sebastian Vettel, ktorý je najlepší zo zvyšku sveta.

q-vettel.jpg

Viacej sa čakalo od redbullov, ktoré v kvalifikácii preskočil aj Bottas na williamse. Ricciardo je tak až šiesty a Verstappen siedmy. Podľa očakávania sa do prvej desiatky dostali aj obidva monoposty tímu Force India s Perezom a Hulkenbergom.

Prekvapením kvalifikácie je výborné desiate miesto Estebana Gutierreza na monoposte tímu Haas s motorom Ferrari! Esteban je pod krídlami Maranella a Monzu výborne pozná. Jeho čas a umiestnenie mohlo byť dokonca ešte lepšie, keby pri prvom výjazde v Q3 nepoškodil trochu aerodynamiku auta. Naopak Felipe Massa ostal v Q2 na jedenástom mieste.

q3-results-4.jpg

O malú žltú fázu sa v úvode Q1 postaral Esteban Ocon, ktorý v tíme Manor od belgickej GP nahradil Haryanta. Ocon nedokázal zajazdiť ani jeden meraný okruh a už druhýkrát počas tohto víkendu zostal stáť s nepojazdným autom na trati. Iba nováčikovská daň?

História napovedá, že zajtra nás čakajú asi jednoznačné a nudné preteky. Vo formule jeden však nikdy nemôžeme byť ničím istí a tak nezmeškajte štart o 14.00 hod.

Výsledky kvalifikácie GP Talianska:
1. Hamilton (mercedes), 2. Rosberg (mercedes), 3. Vettel (ferrari), 4. Raikkonen (ferrari), 5. Bottas (williams-mercedes), 6. Ricciardo (redbull-TAG heuer), 7. Verstappen (redbull-TAG heuer), 8. Perez (force india-mercedes), 9. Hulkenberg (force india-mercedes), 10. Gutierrez (haas-ferrari),...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri