Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Dabl Mercedesu na Monze

Sunday, 04. 09. 2016 - 17:07, Ľuboš Kašický   

Dabl Mercedesu na Monze

Hamilton pokazil štart a vysadil Rosberga znova do sedla. Rozdiel v súboji o titul je teraz už iba dvojbodový.

Monza je dnes najrýchlejším okruhom MS F1 a veľmi ťažko sa tu, pri vyrovnanosti monopostov, predbieha. Preto sú kvalifikácia a nájazd do prvej šikany veľmi dôležité. Už po včerajšku nám bolo jasné, že o víťazstvo sa budú pasovať kohúti z Mercedesu. Skôr sme však verili Hamiltonovi, ktorý tu už trikrát vyhral. Dnes však Angličan pokazil štart a do prvej zákruty vchádzal až ako šiesty! Otvoril tak dvere k víťazstvu svojmu kolegovi a zároveň rivalovi v boji o titul, Nicovi Rosbergovi.

r-start1.jpg

Nemec na štarte nezaváhal a udržal za sebou aj obidva vzpínajúce sa vraníky z Maranella. 67.novodobú veľkú cenu Talianska vyhral Rosberg spôsobom štart cieľ a razom stiahol náskok Hamiltona na tenké dva body. „Vydaril sa mi štart a to mi vynieslo víťazstvo. Som nesmierne šťastný, že som vyhral konečne na Monze," povedal Nemec pre ktorého to bolo 21 víťazstvo v F1 a jubilejné päťdesiate pódium.

r-fine.jpg

O rivalite dvoch pilotov sa toho narozprávalo už veľa a tak sme radi videli, že si dokázali v cieli poblahoželať k úspechu Mercedesu. Obaja zvolili odlišnú stratégiu od konkurencie a po jedinej zastávke bezpečne doviedli dvojité víťazstvo. „Štart sa mi nevydaril, no stále je to veľký deň pre Mercedes a som hrdý, že som jeho súčasťou," diplomaticky skrýval nespokojnosť s druhým miestom Angličan.

r-fer.jpg

Domáci tím Ferrari sa mimoriadne snažil, no jeho dve zastávky v depe a ani najrýchlejšie kolo Raikkonena nemali šancu na strieborné šípy a museli sa uspokojiť s tretím a štvrtým miestom. „Mercedes predviedol výbornú prácu, ktorá si zaslúži rešpekt, no my sme bojovali a som presvedčený, že sa vrátime znova na prvé miesta," unášal sa na pódiu oslavovaný Vettel, ktorý nezabudol dodať, že: „Toto pódium je najlepšie na svete!"

r-results-final.jpg

O zvyšné body sa podľa očakávania pobili tri tímy zo stredu poľa. Najlepšie sa darilo tímu Red Bull Racing, keď Ricciardo (redbull) šesť kôl pred koncom zložil Bottasa (williams) a Verstappen (redbull) o dve kolá neskôr prinútil k chybe Pereza (forceindia). Piloti Williamsu a Force India potom doplnili pozície v prvej desiatke.

r-po.jpg

Očakávaná sila vylepšených motorov Honda sa neukázala a Alonso s Buttonom dokončili na 12. a 14.mieste. Sympatický Angličan pritom dopoludnia oznámil, že po skončení sezóny z F1 odchádza. Ostane síce ambasádorom McLarenu a prípadným rezervným pilotom, no jeho miesto zaujme mladý Stoffel Vandoorne. Neprekvapilo by nás však, keby sme obľúbeného Buttona uvideli napríklad vo WRX.

r-pod.jpg

Okrem štartu veľká cena Talianska veľa vzrušenia nepriniesla a za hodinku a osemnásť minút bolo po všetkom. Teraz sa F1 znova presunie mimo Európu, keď o dva týždne šampionát pokračuje v Singapure. Sedem pretekov pred koncom sezóny je rozdiel medzi Hamiltonom a Rosbergom iba dva body a zaujímavé je to aj v Pohári konštruktérov, kde si to o druhé miesto rozdávajú tímy Red Bull a Ferrari, no zároveň je to napínavé aj v súboji o štvrté miesto medzi Williamsom a Force India. Stále je teda na čo pozerať.

Výsledky GP Talianska 2016:
1. Rosberg (mercedes), 2. Hamilton (mercedes), 3. Vettel (ferrari), 4. Raikkonen (ferrari), 5. Ricciardo (redbull-TAG heuer), 6. Bottas (williams-mercedes), 7. Verstappen (redbull-TAG heuer), 8. Perez (force india-mercedes), 9. Massa (williams-mercedes), 10. Hulkenberg (force india-mercedes),...

Stav MS (14/21):
Piloti: Hamilton 250, Rosberg 248, Ricciardo 161, Vettel 143, Räikkonen 136, Verstappen 121, Bottas 70, Perez 62 Hulkenberg 46, Massa 41, Alonso 30, Sainz 30, Grosjean 28, Kvyat 23, Button 17, Magnussen 6, Vandoorne 1, Wehrlein 1 bod.,
Tímy: Mercedes 498, Red Bull 290, Ferrari 279, Williams 111, Force India 108, McLaren 48, Toro Rosso 45, Haas 28, Renault 6, Manor 1 bod.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri