Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Mercedes triedy E už aj ako kupé a kabriolet

Tuesday, 08. 01. 2013 - 17:06, Ivan Václavík   

Mercedes triedy E už aj ako kupé a kabriolet

Popri novom sedane a kombi bude už tohto roku dodávať firma Mercedes-Benz model triedy E (vyššia stredná trieda) aj ako kompletne prepracované kupé a kabriolet. Podľa člena obchodného vedenia divízie Mercedes-Benz Cars Joachima Schmidta: „kupé aj štvormiestny kabriolet triedy E sa dajú v skratke charakterizovať tromi slovami: úchvatné, atletické, vášnivé..."

mercedes-e-cabrio-7783g.jpg

Obe vozidlá navyše - podľa jeho slov - ponúkajú najinteligentnejšie technológie všetkých čias, a tak sa stávajú skutočnými autami snov. No zostúpme na zem.

mercedes-e-coupe-7798g.jpg

Dizajn v exteriéri aj interiéri oboch noviniek obsahuje viacero technických inovácií. Pri kupé a kabriolete triedy E zaujmú najmä nanovo vytvarovaná predná časť so športovým chladičom a svetlometmi (tie majú aj stretávacie svetlá LED), ktoré sú prekryté jediným sklom, ďalej neprerušované bočné okná (bez druhého stĺpika), ktoré sa úplne zatiahnu, či v zadnej časti zvýraznené blatníky i nové svetlá a do šírky vytiahnutý nárazník s krídlovým dizajnom.

mercedes-e-coupe-7805g.jpg

Kupé odlišujú proporcie s dlhou kapotou motora, natiahnutá bočná línia, plochá čiara strechy a výkonným dojmom pôsobiaca zadná časť. Pri kabriolete tiež vynikajú čisté proporcie s mierne stúpajúcou líniou ramien od prednej kapoty až po dvere batožinového priestoru.

mercedes-e-cabrio-7785g.jpg

Vnútornému priestoru kupé a kabrioletu triedy E dominujú ušľachtilé materiály a hladké plochy. Dvojdielny dekoračný prvok (drevo alebo hliník) sa vinie po prístrojovej doske. Novo usporiadaná stredová konzola je bez radiacej páky, pričom radenie je pri trojramennom multifunkčnom volante.

mercedes-e-coupe-7799g.jpg

Obe novinky dostali celkovo šesť zážihových motorov (135 kW/184 k až 300 kW/408 k) a tri dieselové (125 kW/170 k až 195 kW/265 k). Všetkých deväť agregátov má systém ECO štart - stop. Nechýbajú medzi nimi ani výkonné a účinné motory BlueDIRECT s priekopníckou technológiou vstrekovania. Tak ako sedan a kombi, aj kupé a kabriolet triedy E ponúkajú dve prevodovky: 6-stupňovú manuálnu s krátkymi dráhami páky a automatickú 7G-TRONIC PLUS s radiacou pákou DIRECT SELECT.

mercedes-e-coupe-7800g.jpg

Sériový podvozok AGILITY CONTROL pre obe dvojdverové vozidlá má selektívny tlmiaci systém. Športový podvozok má alternatívne selektívny tlmiaci systém a tuho nastavené tlmiče, ako aj balík jazdnej dynamiky. Okrem voliteľného športového programu ponúka tiež elektronické riadenie tlmenia.

mercedes-e-cabrio-7791g.jpg

Početné asistenčné systémy budúcnosti (Intelligent Drive) v kupé a kabriolete triedy E (rovnako ako v novom sedane a kombi) už dokážu predísť aj nehodám s križujúcimi sa vozidlami alebo s chodcami; zahŕňajú tiež aktívny asistent udržiavania jazdného pruhu alebo neoslepujúce trvalé diaľkové svetlo.

mercedes-e-coupe-7800g.jpg

Nový kabriolet triedy E má vďaka akustickej skladacej streche s mimoriadne kvalitným tlmením zvukov najnižšiu hladinu hluku vo svojej triede. Systém AIRCAP pre redukciu vírenia vzduchu za jazdy s otvorenou strechou prvý raz v tomto kabriolete svoje prvky aj automaticky vysúva (respektíve opäť zasúva) - v závislosti od rýchlosti, či obsadenia sedadiel. Jazdu s odkrytou strechou i pri chladnejšom počasí umožňuje doplnkové vyhrievanie okolia hlavy AIRSCARF.

mercedes-e-coupe-7803g.jpg

Nové kupé i kabriolet triedy E zároveň umožňujú takmer bezhraničnú individualizáciu (vrátane nových farieb a farebných kombinácií interiéru). Patrí k nim tiež vyspelý informačný a zábavný systém s možnosťou pripojenia do internetu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri