Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Martin Koči s Lukášom Kostkom na štarte JWRC 2014

Thursday, 03. 04. 2014 - 22:45, T. Szabosi   

Martin Koči s Lukášom Kostkom na štarte JWRC 2014

Slávnostným štartom Rally de Portugal začali dnes pre Martina Kočiho so spolujazdcom Lukášom Kostkom v slnkom zaliatom Estorile prvé preteky šesťdielneho seriálu Majstrovstiev sveta juniorov rally JWRC 2014.

Posádka košického tímu Styllex motorsport štartuje na - pre juniorský šampionát predpísanom - automobile Citroën DS3 R3T, ktorý pripravuje Gekon Racing - výhradný zástupca Citroën Racing a oficiálny distribútor špeciálov francúzskej značky pre Českú republiku.

dsc-4553sm.jpg

V rámci prípravy na tohtoročnú sezónu sa mladý Košičan najskôr zoznamoval s novým automobilom na zimnej Rally Sweden, v cieli ktorej bol nakoniec najrýchlejší medzi automobilmi s jednou poháňanou nápravou. Po nedávnom náročnom dvojdňovom testovaní v susednom Maďarsku, nasledovala účasť na oficiálnom teste priamo na trati pretekov v Portugalsku. V ťažkých podmienkach na šmykľavej, až rozbahnenej trati sa predovšetkým dolaďovalo nastavenie súťažného automobilu. Hustý dážď sprevádzal a neraz aj komplikoval zoznamovacie jazdy Rally de Portugal. V dôsledku zvýšenej hladiny vodných tokov a menších lokálnych povodní došlo najskôr k zmene harmonogramu zoznamovacích jázd a následne i častí trate.

Prvý 3,27 kilometra dlhý rýchlostný test čaká na Martina s Lukášom dnes podvečer v centre Lisabonu. Po absolvovaní mestskej super - špeciálky a následnom, takmer tristo kilometrovom presune do centra súťaže na pobreží Algarve, čaká na juniorov v priebehu nasledujúcich troch dní 15 rýchlostných skúšok o celkovej plánovanej dĺžke 336,19 kilometrov. „Už sa nevieme dočkať, štartu pretekov a vlastnej aj celej sezóny. Hlavne dnes neurobiť chybu a od zajtra sa začne pretekať. Som rád, že v novom aute sa cítim iste."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri