Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Historicky prvé Slovenské víťazstvo Martina Kočiho v rýchlostnej skúške Majstrovstiev sveta juniorov v rally

Friday, 04. 04. 2014 - 22:56, T. Szabosi   

Historicky prvé Slovenské víťazstvo Martina Kočiho v rýchlostnej skúške Majstrovstiev sveta juniorov v rally

Martin Koči so spolujazdcom Lukášom Kostkom z košického týmu Styllex motorsport na automobile Citroen DS3 R3T zvíťazili v poslednej rýchlostnej skúške druhého dňa Rally de Portugal v hodnotení Juniorských majstrovstiev sveta v rally a prenocujú na druhej priečke celkového poradia prvých pretekov juniorského šampionátu JWRC 2014.

Dvadsaťšesť celých štyridsaťosem kilometrov dlhá rýchlostná skúška Almodovar2 sa zapíše zlatými písmenami do dejín Slovenského automobilového športu. Martin Koči sa stal v predvečer svojich 21. narodením prvým Slovákom, ktorému sa podarilo zvíťaziť v rýchlostnej skúške pretekov majstrovstiev sveta rally juniorov JWRC.

„ Veľmi sa teším, nečakali sme to práve v tejto rýchlostnej skúške. S Campedellim, sme sa celý deň „naháňali" v sekundách, čo nám pridávalo na rýchlosti. Veľmi mi sadlo auto, v ktorom sa začínam cítiť ako doma". Lukáš Kostka dodáva „ O rána sme išli svoje tempo, o to viac sme si to užívali."

dsc-4553sm.jpg

Popri cielenej príprave na sezónu a výborne vyladenom automobile z dielní Gekon Racingu k úspechu nemalou mierov prispelo druhé miesto vo štvrtkovej úvodnej diváckej superšpeciálke v centre Lisabonu. „Mestské rýchlostné skúšky nie sú mojou šálkou kávy. Výsledok ma najskôr prekvapil, potom potešil a následne mi výraznou mierou vylepšil spánok." Martin svoje slová potvrdil hneď v dnešnom prvom meranom úseku, kde bol opäť druhý najrýchlejší. V priebehu celého dňa posádke týmu Styllex patrilo pódiové umiestnenie. S Talianom Campedellim sa striedali na druhej a tretej priečke celkového hodnotenia juniorských majstrovstiev sveta JWRC.

Legendárneho Johna Hauglanda víťazstvo neprekvapilo: „ Dnes som videl Martina na trati dva krát. Oba prejazdy boli bezchybné. Veľký pokrok som už badal počas Švédskej rally."

V sobotu na juniorov čaká opäť šesť rýchlostných testov o celkovej dĺžke 146 km.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri