Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Marcové novinky: Sťahovanie národov

Friday, 05. 03. 2010 - 21:51, Michal Kostka   

Marcové novinky: Sťahovanie národov

Doma
Prvá informácia o Hungarian Baja 2010 je pre tohtoročnú edíciu celkom zásadná. V siedmom roku svojej existencie opúšťa súťaž tradičnú a obľúbenú lokalitu vojenského priestoru neďaleko Veszprému a mieri viac na východ. Centrom súťaže bude mestečko Inárcs, svoje územie sprístupnia aj okolité obce patriace do spoločného mikro-regiónu.

Michal Kostka;img_0347.jpg

Z blízkosti Balatonu sa tak štvrtá súťaž FIA Baja Cupu sťahuje do Peštianskej župy, len 40 kilometrov od hlavného mesta. Termín konania súťaže na konci augusta sa zachoval, štyri dni budú okrem samotného súťaženia vyplnené aj koncertmi, výstavami a bohatým kultúrnym programom.

Vo svete
Marec je na CCR súťaže bohatý a na začiatok mesiaca boli naplánovaná hneď dve nízkorozpočtové amatérske súťaže v Líbyi. Nemecká Libya Rally Raid a belgická Libya Rally sa však znenazdania ocitli pred veľkým problémom. Diplomatická roztržka medzi Líbyou a Švajčiarskom vyústila až do zákazu vydávania víz pre členov šengenského priestoru a sen o dobrodružstve v úžasných saharských dunách  sa rozplynul ako dym nad hrncom.

www.marathonrally.com; photo-51131-20090406.jpg

Nie však nadlho. Wolfgang Pasetti, organizátor Libya Rally Raid a Gert Duson, jeho belgický náprotivok po ôsmich dňoch horúčkovitých jednaní a vybavovaní našli riešenie. Spojili nielen sily ale aj obe súťaže, čo im v konečnom dôsledku len pomohlo. Nemci známi svojou precíznou organizáciou avšak s malým počtom štartujúcich a živelní Belgičania s množstvom posádok vytvorili spolu jednu silno obsadenú rally.

www.marathonrally.com; photo-51124-20090406.jpg

Do náhradnej destinácie - do Tuniska - vyrazilo približne 200 tímov vďaka solidarite a pomoci ďalších nemeckých organizátorov. Jörg Schumann (El Chott) a Gerd Töpperwin (Sahara Masters) poskytli roadbooky, Jörg-Oliver Russler (Grand Erg) sa postará o asistenčné služby. Jörg Steinhäuser (zakladateľ El Chott) zas v krátkom čase získal všetky potrebné povolenia.

www.libya-rally.com; 10073.jpg

Ako vidno, tam kde si podaktorí (ASO, NPO, JVD) často hádžu polená pod nohy, vedia iní nájsť spoločnú cestu. Východiskovým bodom pre združenú líbyjskú tuniskú súťaž je mesto Gabes, kde prebehne preberanie vozidiel a je aj miestom štartu prvej etapy zo siedmich.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri