Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Loebovi sa zopakovala história spred štyroch rokov

Tuesday, 02. 04. 2013 - 09:51, Zdenka Frývaldská   

Loebovi sa zopakovala história spred štyroch rokov

Sébastien Loeb s Alvarom Parentem mali perfektne rozbehnuté preteky. V nedeľu vyhrali Qualifying Race a v pondelok mali svoju jazdu len zopakovať.

 

loeb1-5.jpg

Prvé podujatie FIA GT Series v Nogare zobral v nedeľu do svojich rúk tím Sebastien Loeb Racing. Jeho dvojica jazdcov Loeb a Parente vyhrala kvalifikačné preteky a dúfala, že v pondelkových hlavných závodoch sa im úspech podarí zopakovať. Avšak, nestalo sa tak. Aj keď Loeb rozbehol preteky skvele a svoju prvú pozíciu si pred súpermi bránil zubami-nechtami, v boxoch urobil veľkú chybu. Svoje bezpečnostné pásy si rozopol skôr ako zastavil, za čo bola jeho tímu pridelená penalizácia. Ďalší trest prišiel pre Parenteho, ktorý pri predbiehaní obmedzil svojho súpera. Po celkovom sčítaní to bol pre Sebastien Loeb Racing pád z 1. na 12. miesto...

loeb2-1.jpg

Loebovi však táto situácia mohla pripomenúť Rally Sardegna 2009, keď zažil niečo veľmi podobné. Vtedy jeho spolujazdec Daniel Elena dostal trest za to, že si svoje bezpečnostné pásy rozopol skôr, ako auto zastalo pred výmenou defektu. Posádka vtedy dostala penalizáciu dve minúty, čo ju pripravilo o umiestnenie na stupňoch víťazov. K pretekom FIA GT však treba dodať, že najväčší súperi Loeba a Parenteho, dvojica Rast a Mayr-Melnhof, bola tiež penalizovaná. Dostala 30 sekúnd za to, že na povinnej zastávke v boxoch nevypla motor a prepadla sa na 6. miesto.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri