Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Ivan Jakeš testoval Porsche ARC Bratislava!

Tuesday, 02. 04. 2013 - 23:36, Martin Trenkler   

Ivan Jakeš testoval Porsche ARC Bratislava!

Automobilový pretekársky tím ARC Bratislava testoval pred sezónou na Slovakia Ringu a za volantom Porsche 997 GT3 Cup sa objavil známy motocyklový pretekár Ivan Jakeš. Púštny lev, ktorý na Dakare 2013 zaznamenal historický úspech v podobe 4. miesta, už dlhodobo túžil vyskúšať si jazdu v rýchlom pretekárskom aute na okruhu a Miro Konôpka sa rozhodol mu toto prianie vyplniť.

Najprv na sedačke spolujazdca Ivan veľmi rýchlo zabudol na chladné počasie. Miro Konôpka mu na zoznámenie sa urobil rýchlu prehliadku okruhu, pri ktorej zahrial auto na správne prevádzkové teploty. Už aj tento zážitok zanechal vo výbornom enduro jazdcovi silné dojmy: „V druhom kole mi nebolo všetko jedno. Našťastie som zabudol v ústach žuvačku, tak som ten nepríjemný pocit od žalúdka predýchal," priznal sa 39-ročný Brezovan.

Martin Trenkler;mg-4546-1.jpg

Potom už Miro pustil za volant aj svojho hosťa. „O auto sa nebojím, veď Ivan dlhodobo dokazuje, že má cit pre rýchlosť. Je v špičke slovenského a svetového motoršportu, a pritom pristupuje k vážnym veciam s rešpektom. Rád sa na jeho jazdu pozriem." Miro Konôpka totiž posadil vedľa Ivana svojho syna Mateja. „Ja sám nerád sedím vedľa, kde nemôžem skoro nič ovplyvniť. Ale Maťo to zvládne," smial sa po odjazde žltého Porsche 51-ročný reprezentant Slovenska v Blancpain Endurance Series.

Po zhruba 15 minútach jazdy bola už nevšedná posádka opäť nohami na pevnej zemi boxovej uličky Slovakia Ringu. Z Ivana sršali emócie na všetky strany: „Bolo to neuveriteľné. Vedel som, že to bude zážitok, no skutočnosť je ešte lepšia. Išiel som opatrne, oproti Mirovi predtým, no aj tak som dostal hodiny," opisoval svoju jazdu Ivan Jakeš. „Som veľmi vďačný, že som si to mohol skúsiť. Možno sa raz postavím aj na štart pretekov, lebo už som tým nakazený, celý sa z toho trasiem a mám krehký žalúdok. Ale neskutočne ma to bavilo."

Martin Trenkler;mg-4569.jpg

Martin Trenkler;mg-4591.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri