Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

L Racing mieri na Ožďany

Tuesday, 19. 09. 2017 - 20:02, Public relations   

L Racing mieri na Ožďany

Motoristická sezóna národných šampionátov Slovenska sa pomaly, no isto blíži ku svojmu koncu. Pred nami je už tento víkend (23.-24. septembra) posledné podujatie Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu (MSR PAV) v Ožďanoch. Svoje výborné pozície v konečnom poradí si prídu potvrdiť aj jazdci profesionálneho tímu L Racing.

Oždianske serpentíny pôvodne vypadli z kalendára MSR PAV, no aj vďaka výdatnej podpore tímu L Racing a jeho manažérov Jána a Petra Liptákovcov sa napokon vrátili, a to ako záverečné podujatie sezóny.

Tibor Szabosi;c30i0261-5.jpg

Navonok nenápadná obec neďaleko Rimavskej Soboty ponúka síce krátky (2850 m), no miestami zradný kopec. Priebežný zoznam prihlásených stále nie je k dispozícii (!), no L Racing sľúbil účasť Denisa Pavlíka (Peugeot 208 VTi R2), Věroslava Cvrčeka ml. (Škoda Fabia RS2000) a prihlásení sú tiež Ján Lipták (Mini John Cooper Works WRC), Peter Lipták (Mitsubishi Lancer EVO IX), Roman Baran (Mitsubishi Lancer) a špecialista rely Marek Špavelko (Mitsubishi Lancer EVO VI).

Tibor Szabosi;asf-4412.jpg

Podľa aktuálnej predpovede počasia by jazdcov malo privítať už jesenné počasie, s teplotami v rozmedzí od 14 do 19 stupňov Celzia a zatiaľ minimum zrážok.

Tibor Szabosi;asf-4482-2.jpg

Víkendový program pozostáva z dvoch samostatne bodovaných dní. Sobota aj nedeľa tak ponúknu po dva voľné tréningy, po ktorých nasledujú dve merané jazdy. Na ich konci sa sčítavajú dosiahnuté časy.

Tibor Szabosi;c30i8136-9.jpg

Ján Lipták: "Věroslav Cvrček ml. má síce len veľmi matematickú šancu získať titul v triede E1, no svojimi výkonmi nás tento rok skutočne potešil, veď do sezóny vstupoval až neskôr. Náš Denis Pavlík je aktuálne v triede A len 15 bodov za vedúcim Tomášom Ondrejom, a to s autom v nižšej výkonnostnej skupine. Ja, aj Peter sme žiaľ vynechali viacero pretekov, no Ožďany budú pre všetkých príjemným zakončením dlhej kopcovej sezóny. Pridať by sa pod náš stan mali aj Roman Baran a Marek Špavelko."

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;c30i4737-5.jpg

l-racing-08-2017.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri