Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár sa už teší na Oždianske serpentíny

Tuesday, 19. 09. 2017 - 18:58, Public relations   

Igor Drotár sa už teší na Oždianske serpentíny

Záver aktuálnych Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu (MSR PAV) je pred nami. Pôvodne zrušené preteky v Ožďanoch na juhu stredného Slovenska sa vracajú späť už tento víkend. Uzavrú šampionát, v ktorom sa rozhodujúce body rozdávali koncom augusta na Ostrej Lúke. Chýbať tu nebude ani majster Igor Drotár z Prešova.

V 15. storočí boli Ožďany dobyté husitmi, začiatkom 17. storočia hajdúchmi, v roku 1678 kurucmi a v roku 1919 aj boľševikmi. Študovali tu Ján Botto, Samo Chalupka a miestny kaštieľ patril dokonca "levočskej bielej pani". Od roku 2010 dobývajú túto malohontskú obec aj pretekári MSR PAV. Môže za to pár priľahlých zákrut o dĺžke 2850 m, na ktorých si zajazdí aj Igor Drotár so Škodou Fabia DTRi.

Tibor Szabosi;c30i0391-8.jpg

Ostatné preteky na Ostrej Lúke rozhodli o novom absolútnom slovenskom šampiónovi s monopostom, ktorému žiadne kapotované vozidlo tento rok nemohlo stačiť. Igor je tak druhým mužom absolútneho poradia, s tesným odstupom pred tretím Poliakom "Dubaiom". V triede najsilnejších kapotovaných áut E1 je však suverénnym lídrom MSR, na konte má doteraz šesť víťazstiev a štyri druhé miesta.

Tibor Szabosi;asf-4269.jpg

Igor Drotár: "Som veľmi rád, že sa podarilo Ožďany dostať späť do kalendára MSR, za čo patrí vďaka najmä usporiadateľovi a partnerom podujatia. Ja osobne mám túto nenápadnú obec a jej obyvateľov nesmierne rád. Pýši sa bohatou históriou a napriek problémom dnešnej doby dokážu miestni pripraviť skvelú atmosféru. Preteky bývajú dobre zorganizované a verím, že budú aj tento raz. Nejde nám už síce o veľa, no každé súperenie sa na trati s takou vynikajúcou konkurenciou je pre mňa sviatkom a nezabudnuteľným zážitkom," dodáva Igor Drotár.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;c30i8589-7.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri